Te koop staande miljoenenwoningen zijn op zichzelf vaak zeer royale, vrijstaande stulpjes met alles erop en eraan. Maar wat ons betreft spant dit artistieke landgoed aan de Eeuwigelaan numero 49 in het Noord-Hollandse dorp Bergen de kroon. Laat u verrassen door een nieuw niveau van resideren, temidden van een lommerrijke omgeving die tóch alle voorzieningen te bieden heeft.

636 m² woonoppervlak op perceel van 2.859 m²

Het prachtige landgoed bevindt zich dus in Bergen, tussen de steden Alkmaar en Den Helder. Het ligt precies tegenover het Bergerbos aan de zoom van de duinen, en op slechts 10 minuten fietsen van het pittoreske centrum, dat bol staat van de gezellige eetgelegenheden en winkels. Een uiterst kalme, rustgevende plek, maar toch alle nodige voorzieningen dichtbij. Sowieso is de liggin perfect; de A9 ligt vlakbij, die snelweg leidt in één rechte lijn richting Alkmaar, Haarlem, Schiphol, Amsterdam en Utrecht. Deze villa in Bergen is in meerdere opzichten van de buitencategorie.

Landgoed Bergen

De prachtige villa werd in 2014 gebouwd, nadat de huidige eigenaar het stuk grond van 2.859 m² waar de woning uiteindelijk zou komen te staan kocht. De villa doet in alles eer aan de omgeving; niet alleen vanwege het vele groen rondom, maar ook vanwege het A+ energielabel, het meest groene en dus meest ecologisch vriendelijke energielabel.

De woonboerderij beschikt over een woonoppervlak van 636 m² verdeeld over drie woonlagen. Over die drie woonlagen zijn liefst zeven slaapkamers, vier badkamers, twee aparte toiletten en een kelder verdeeld. 

Riante leefruimtes spannen de kroon

Op de begane grond zijn de meest in het oog springende riante leefruimtes te vinden, te weten een woon-/eetkeuken. Tussen de woonvleugel en de garage bevindt zich een tweede entree-hal, waar een trap toegang biedt tot de twee suites, elk met riante slaapkamer en eigen badkamer.

Deze zijn in gebruik geweest als B&B, maar dankzij een verbindingsdeur met het hoofdgebouw kunnen deze natuurlijk ook als gewone slaapkamers dienen. In het hoofdgebouw zijn nog twee slaapkamers met eigen badkamer te vinden, en uiteraard de master suite: een combinatie van slaapkamer, kleedkamer en zeer ruime badkamer.

Villa Bergen

Op de derde verdieping rest nog een praktische werkkamer en bergruimte.

Buiten, carport voor liefst 18 auto’s én heerlijk zwembad

Niet alleen binnen, maar ook buiten is het overheerlijk resideren. ’s Zomers is het comfortabel vertoeven in het verwarmde zwembad, of op de veranda van 70 m² met heaters en BBQ-haard. Tijdens de lange zomeravonden is het geen enkel probleem om gasten te ontvangen: het terrein biedt namelijk de mogelijkheid om liefst 18 auto’s te huisvesten, waarvan vier onder de carport.

In de tuin bevindt zich nog een separate filterruimte, poolhouse, buitendouche met warme water en schoonmaakrobot. Kortom: alles wat uw hartje begeert. Daar dient dan uiteraard wel de hoofdprijs van liefst € 6 miljoen voor neergelegd te worden. Bekijk de Funda-advertentie hier.

Villa Bergen