In de afgelopen jaren heeft de Colombiaanse artiest J Balvin de wereld veroverd met zijn unieke muziekstijl en charismatische persoonlijkheid. De 38-jarige heeft niet alleen de harten van miljoenen fans over de hele wereld veroverd; in 2021 passeerde hij Drake als de meest gestreamde artiest op Spotify. Momenteel wordt hij gezien als de op drie na meest beluisterde artiest ter wereld.

J Balvin

J Balvin, artiestenaam van José Álvaro Osorio Balvin, werd geboren op 7 mei 1985 in Medellín, Colombia. Hij begon zijn muzikale carrière in zijn vroege tienerjaren en na jaren van hard werken en toewijding brak hij door met zijn debuutsingle “Ella Me Cautivó” in 2009.

Balvin’s internationale doorbraak kwam met zijn hit “Ginza” in 2015, die wereldwijd de hitlijsten domineerde en miljoenen views op YouTube genereerde. Eigenhandig heeft hij zijn Latijns-Amerikaanse muziek naar nieuwe hoogten gebracht.

Japanse woning in het Colombiaanse Medellín

Wanneer de reggaeton-superster niet aan het touren is, kunt u hem waarschijnlijk vinden in Medellín, de op één na grootste stad van het Latijns-Amerikaanse land. Daar resideert hij namelijk in een Japans geïnspireerde woning, ontworpen door het Colombiaanse ontwerpbureau 5 Sólidos.

Zij stripte de bestaande structuur om plaats te maken voor een ingetogen paviljoen. Elementen zoals zwartgeblakerde houten gevelbeplating en shoji-achtige schuifdeuren en schermen zijn overduidelijk invloeden van de Japanse esthetiek. Warme vlakken van Frans eiken omhullen het interieur, in combinatie met een scala aan sobere, moderne meubels. Zelfs het servies komt rechtstreeks uit het land waarop hij verliefd is geworden.

Zelf omschrijft de populaire artiest zijn woning dan ook als een tempel. “Ik heb deze plek om uit te rusten, me ook kalm te voelen en te ontspannen.” In feite wordt het palet alleen onderbroken door een uitbarsting van kleur in de kast van J Balvin, waar ongeveer 850 paar sneakers worden uitgestald, aldus Architectural Digest die in 2020 een rondleiding kreeg door het pand.