Het geld klotst tegen de plinten bij huize Robert van der Wallen, ondernemer, voorzitter van investeringsmaatschappij Parcom en president-commissaris bij voetbalclub PSV. Eind afgelopen jaar sloeg hij namelijk nog € 52 miljoen stuk om de ‘allerduurste privéjet van Nederland’ aan te schaffen.

MyLoyalty van Robert van der Wallen

De jaarlijkse onderhoudskosten van dit privé-vliegtuig worden geschat op zo’n € 6,5 miljoen, exclusief brandstofkosten, wat betekent dat de Brabander nog wel wat achter de hand moet houden. Misschien heeft de verkoop van zijn trotste superjacht MyLoyalty, een verwijzing naar zijn bedrijf BrandLoyalty, daar iets mee te maken.

Het desbetreffende jacht werd in 2016 afgeleverd door de gerenommeerde scheepswerf Heesen uit Oss. De jachtmakelaar Edmiston schrijft dat de eigenaar het jacht uitstekend heeft onderhouden en altijd in privé-gebruik is geweest. De aanbieding wordt dan ook aangeprezen als “een uitstekende gelegenheid voor een koper om een ​​kant-en-klaar, groot volume jacht in onberispelijke staat te bemachtigen zonder te hoeven wachten op een nieuwbouw”.

My Loyalty-01

Achter de ‘haaigrijze romp’ biedt MyLoyalty plaats aan 12 gasten in zes hutten, waarvan de eigenaarssuite zich uitstrekt over de volle breedte. Andere hoogtepunten zijn het zonnedek van 70 vierkante meter met overdekte eethoek, jacuzzi en ligbedden en de sky lounge. Net als de buitenkant is het interieur strak ingericht met bijvoorbeeld een marmeren badkamer.

Bij de prijs ingegrepen zit de volledige watergarage. Deze bestaat uit twee seabobs, een flitboard, twee elektrische fietsen, een hippe waterfiets, twee supboards, opblaasbare kajaks, wakeboards, waterski’s, wetsuits en twee complete duiksets.

Voor iets minder dan € 30 miljoen – € 28.500.000 om precies te zijn – kiest u de volgende bestemming van het plezierschip. Belangstellenden kunnen contract opnemen met Hans van Doormalen, verkoopmakelaar bij Edmiston. Momenteel ligt het schip voor anker in de haven van het Griekse eiland Mykonos.