In de nadagen van zijn carrière denkt Cristiano Ronaldo al aan de volgende stappen in zijn leven. Niet vreemd, de Portugese superster is inmiddels al 38 en voetbalt momenteel in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr, waar hij nog een mooi zakcentje weet op te strijken. Ronaldo wil zijn toekomst verzekeren met de bouw van een immense villa in zijn thuisland, maar door verschillende omstandigheden loopt die bouw flinke vertraging op. Tot flinke ergernis van zijn buren.

Cristiano Ronaldo bouwt immense villa in Portugal

De aangekochte grond van de voetballer ligt het Portugese Quinta da Marinha, ten zuidwesten van de hoofdstad Lissabon. Die locatie staat bekend om haar idyllische uitzicht over de Middellandse Zee. Het is daarnaast een bekende spot om te surfen en om de allerbeste vis te eten. Bovendien ligt in het gebied een gigantisch winkelcentrum, handig voor zijn partner Georgina Rodríguez.

Ronaldo heeft de villa voor ogen als 0ptrekje voor hem en zijn gezin na zijn voetbalcarrière. Maar de op het eiland Madeira geboren Portugees is in alle opzichten een perfectionist, niet alleen met zijn strenge eet- en slaapschema om topfit te blijven, maar ook over de villa. Mede daardoor loopt de bouw spaak: de bouw duurt al drie jaar en had normaal in juli klaar moeten zijn, maar het zal wellicht nog een een jaar duren alvorens het huis, met binnen- en buitenzwembad en een garage waarin hij zijn twintigtal luxebolides voor in totaal meer dan € 20 miljoen euro kwijt kan, af is.

Dat is niet het enige. De laatste tijd zijn bouwmaterialen steeds duurder geworden. Het budget bedroeg aanvankelijk € 12 miljoen, maar is inmiddels gestegen naar € 25 miljoen. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, de voetballer strijkt immers € 200 miljoen per jaar op bij Al-Nassr.

Buren zijn klaar met bouw-gesteggel Ronaldo

Die bouwvertraging is niet alleen vervelend voor de stervoetballer, zo blijkt. Ook zijn buren klagen inmiddels steen en been over de alsmaar vertraagde oplevering van het imposante stulpje. Zo zegt een buurtbewoner tegen het Portugese Look: “We zijn het stilaan zat. Ze zijn nu al drie jaar aan het bouwen, de straat is al maanden afgesloten en mijn tuin ligt vol stof. Allemaal door de piramide van de farao Cristiano Ronaldo. Het huis is zo groot dat het een ziekenhuis zou kunnen zijn. Bovendien is het zo hoog, dat hij bij velen van ons in de tuin kan kijken.”

Het is nog maar de vraag wanneer de villa écht af is. Dat duurt naar alle waarschijnlijkheid nog zeker een jaar.