Ongeveer twee maanden geleden kreeg Andy van der Meijde een belletje van zijn partner Dusseldorp BMW. De ex-profvoetballer mocht namelijk een gloednieuwe BMW XM op komen halen op te gebruiken voor privégebruik én voor zijn YouTube-serie ‘Bij Andy in de Auto’. Nou, die auto heeft niet veel kilometers kunnen lopen…

Autogeschiedenis van Andy van der Meijde

Andy van der Meijde heeft naar eigen zeggen een beperkte hoeveelheid verstand van auto’s, maar gelukkig kan hij altijd de hulp inschakelen van Dusseldorp BMW. Zij voorzagen hem door de jaren heen van verschillenden topauto’s van het Beierse automerk, zoals de X3M en de krachtige M8 Competition.

Datzelfde geldt voor zijn nieuwste aanwinst, de BMW XM. Toen hij voor het eerst gefilmd werd in deze klasbak had hij een glimlach van oor tot oor, maar helaas, dit exemplaar is niet meer.

“Dit gebeurt er als de buurman zijn handrem vergeet aan te trekken!”, schrijft Andy van der Meijde bij de video op Instagram. Op de video is te zien dat bijna de hele grille van de SUV aan puin ligt. Gelukkig kan Van Der Meijde er wel om lachen: “Oeps, klein ogengelukje, hè”, zegt hij lachend. “Ik had maar één biertje op”, horen we een stem op de achtergrond zeggen.

Toch zonde van een auto ter waarde van ruim € 190.000. Het is namelijk één van de allernieuwste modellen van BMW. De SUV, het topmodel van de M-serie, heeft een hybride vermogen van gecombineerd 653 pk onder de motorkap. Niet iedereen is gecharmeerd van het uiterlijk van de auto, maar Van der Meijde oogde zeer tevreden.

Lang heeft Van der Meijde niet zonder vervoer gezeten, want op Instagram bedankt hij de Nederlandse dealer voor de “snelle, geweldige service” en het leveren van een nieuwe auto.