Volgens meerdere sportonderzoekvureau’s is Manchester City-goalgetter Erling Haaland op dit moment de duurste voetballer van de internationale velden. Het is dan ook geen wonder dat zijn levensstijl daarbij aansluit. Afgelopen week filmden meerdere stervelingen hoe de Noorse prof door Monaco reed in een gelimiteerde Ferrari Monza SP2.

Erling Haaland verschijnt in Monaco in exclusieve raamloze sportwagen van Ferrari

Van welke voetballer kennen we dit model ook alweer? Juist ja, niemand minder dan de minstens even lange Zlatan Ibrahimović. Toen de Zweedse ex-profvoetballer 41 kaarsjes mocht uitblazen deed hij zichzelf dit € 2,3 miljoen kostende exemplaar cadeau.

Of Haaland er daadwerkelijk ook een heeft gekocht of simpelweg de mogelijkheid kreeg om even rond te rijden, is onduidelijk, aangezien hij niet zelf achter het stuur zit. Budget heeft hij in ieder geval genoeg. Zijn huidige werkgever, regerend landskampioen Manchester City, betaalt hem namelijk volgens transferexepert Fabrizio Romano per maand £ 1,5 miljoen, omgerekend circa € 1,6 miljoen.

@433 Haaland casually pulling up in Monaco 🤯🇳🇴 @Noam📷🏎 #football #haaland #crazy #ferrari #crazy ♬ origineel geluid – 433

De tot exemplaren gelimiteerde Ferrari Monza SP2

Als een eerbetoon aan de iconische racewagens van het verleden, combineert de Monza SP2 retro-styling met geavanceerde technologieën om een unieke rijervaring te bieden aan een selecte groep autoliefhebbers. Exclusiviteit is een kernaspect van de Ferrari Monza SP2; slechts 499 exemplaren van deze prachtige machine zullen worden geproduceerd, waardoor het een waardevol verzamelobject is geworden van de rijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AutoVlog (@autovlog)

Elk exemplaar is op maat samengesteld naar de wensen van de eigenaar, wat betekent dat geen twee Monza SP2’s hetzelfde zullen zijn. Wat betreft materialen en vakmanschap staat de Monza SP2 op het hoogste niveau. De carrosserie is vervaardigd uit koolstofvezel, wat zorgt voor een optimale stijfheid en een laag gewicht. Het interieur is bekleed met het fijnste leder en alcantara, met handgemaakte details die getuigen van het vakmanschap waar Ferrari om bekend staat.

Onder de motorkap schuilt een krachtige V12-motor met een vermogen van meer dan 800 pk, waardoor deze prachtige machine indrukwekkende prestaties levert. Met een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in slechts 2,9 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u, biedt de Monza SP2 een adembenemende rijervaring die alleen kan worden ervaren achter het stuur van een echte Ferrari.