Miljardairs hebben de mogelijkheid om een nieuwe jacht te charteren. Het gloednieuwe 112 meter lange motorjacht Renaissance is namelijk toegevoegd aan de gevarieerde chartervloot van Burgess Yachts. Niet zomaar een superjacht, maar meteen één van de duurste jachten op de internationale chartermarkt.

Renaissance van scheepswerf Freire werd begin dit jaar te water gelaten

Het is niet alleen het grootste jacht dat de Spaanse scheepswerf Freire uit Vigo ooit heeft gebouwd, het is zelfs het grootste superjacht dat ooit in héél Spanje tot leven is gewekt. Het is tegelijkertijd ook het grootste project waar de Britse studio Bannenberg & Rowell ooit aan heeft mogen participeren; deze partij nam de interieurstyling voor hun rekening.

Renaissance is op maat gemaakt om “de lijnen te vervagen” tussen expeditieschepen en luxe jachten en is gebouwd volgens de Passenger Yacht Code, waardoor ze een indrukwekkende 36 gasten kan ontvangen in 19 hutten, verdeeld over drie dekken (van de in totaal zes), waaronder een speciaal eigenaarsdek compleet met privé voor- en achterdek.

Hoogtepunten? Dat zijn er een aantal. Want wat te denken van de eetzaal met dubbele hoogte? Al fresco dineren is mogelijk op vier van haar dekken, en ze biedt ook onderdak aan een zwembad op het hoofddek en een strandclub met een bar en terras om te dineren aan het water.

Helikopterplatform

Gasten kunnen verder gebruik maken van het fitnesscentrum, de warme én koude dompelbaden, het stoombad, de sauna en een kap- en schoonheidssalon. Het Spaanse plezierschip is verder uitgerust met het nieuwste waterspeelgoed en een helikopterplatform op z’n achterste.

“We zijn verheugd dit unieke superjacht te mogen vertegenwoordigen” aldus chartermanager van Burgess, Caroline Taylor, over het nieuwste charterlid. “Burgess heeft een uitstekende reputatie en Renaissance belichaamt dit ethos echt. Het jacht zal worden beschikbaar voor charter deze zomer in de Middellandse Zee en is klaar om boekingen voor 2024 op deze locatie veilig te stellen, en in de winter van 2024/25 zal de Renaissance overgaan naar het Caribisch gebied.

De verschillen per seizoen zijn ook terug te zien in de tarieven. In het hoogseizoen moet u namelijk € 3,5 miljoen over de balk smijten om een week te flaneren op het superjacht. Een charter in het laagseizoen is een half miljoen voordeliger.