Romain Grosjean is als coureur zijnde gewend om met hoge snelheden en G-krachten om te gaan. Hij neemt zijn werk dan ook maar al te graag mee naar huis, en bevestigt dat met het bezitten van een felgroene Lamborghini Urus Performante. De Fransman, tegenwoordig actief in de IndyCar Series, geeft voor Lamborghini een kijkje in zijn leven.

Romain Grosjean, oud F1-coureur

De 37-jarige Fransman heeft al jarenlang ervaring in verschillende raceklassen, met als hoogtepunt zijn avontuur in de Formule 1 in 2009 en tussen 2012 en 2020. In de laatste vijf jaar was hij actief voor het team van Haas, het nieuwste team in de Formule 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Grosjean verwierf wereldwijd vooral bekendheid door zijn gigantische crash in november 2020 tijdens de GP van Bahrein. In de eerste ronde crashte de Fransman op de baan, waarna hij tegen de vangrail klapte waardoor zijn auto vrijwel direct in brand vloog. Een vlammenzee ontstond en er werd voor zijn leven gevreesd, maar wonderwel kwam hij na een tergend langzaam durende 28 seconden toch de auto uit gesprongen. Hij werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij uiteindelijk slechts lichtgewond was. Mede door de geavanceerde veiligheidstechnologieën in de huidige generatie F1-auto’s, het snelle handelen van de stewards langs de baan en de HALO, de stang rondom de cockpit van de coureur, wist Grosjean het er relatief goed vanaf te brengen.

Na dat incident stopte hij in de Formule 1, alvorens hij de overstap maakte naar de Amerikaanse raceklasse IndyCar Series. Daar is hij actief voor het team van Lamborghini, waarmee hij dus niet enkel op het circuit racet. De in het Zwitserse Genève geboren Fransman rijdt in zijn vrije tijd namelijk in een heuse Lamborghini Urus Performante.

Grosjean scheurt rond in krachtige Lamborghini Urus Performante

Het gifgroene bakbeest is even extravagant als sportief. Het voertuig wordt aangedreven door door een nieuwe 3,8-liter biturbo V8-motor, waarvan het vermogen wettelijk beperkt is tot 680 pk, waarmee Grosjean weliswaar in mindere mate ook tussen het racen door kan praktiseren met de immense G-krachten. De Fransman speelt daarmee een sleutelrol in de ontwikkeling van Lamborghini’s langverwachte LMDh hybride raceprototype door het prestigieuze Italiaanse merk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Volgens Grosjean, naast coureur ook ‘gewoon’ vader, is het dé perfecte gezinsauto. Er ging echter nog wel wat discussie aan de opvallende kleurkeuze vooraf, zo vertelt de Fransman tegen Lamborghini: Mijn dochter wilde paars of roze. Mijn tweede zoon wilde geel. Mijn oudste zoon wilde oranje en mijn vrouw wilde zwart. Dus ik zei: ‘Oké jongens, weet je wat? We gaan voor groen. Het is mijn auto, ik beslis…