Nadat Parijs in de sportkranten gisteren nog te boek stond als de finishplaats van de Tour de France, vestigt de Franse sportpers de aandacht weer op het voetbal. En wel op Parijs’ trots Paris-Saint Germain. De altijd rumoerige Franse landskampioen ligt overhoop met zijn sterspeler Kylian Mbappé, en hij is dan ook per direct te koop gezet.

Hommeles bij Paris Saint-Germain

Het rommelt bij Paris-Saint Germain, de recordkampioen van Frankrijk. Al sinds vorig seizoen eigenlijk. De Parijse club, in handen van steenrijke Qatari, heeft als ultiem doel het winnen van de Champions League. Voor die missie werd twee jaar geleden veel geld uitgetrokken. Zo werd de Argentijnse superster Lionel Messi opgehaald bij FC Barcelona en legde de club een vermogen neer om de felbegeerde Kylian Mbappé langer aan zich te binden. Met deze twee kemphanen en de aanwezigheid van de Braziliaanse stervoetballer Neymar Jr. zou dit de formule moeten zijn om de Fransen aan de eerste ‘cup met de grote oren’ in de geschiedenis te helpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Dat mislukte echter finaal; de club werd al vroegtijdig uitgeschakeld en de kritiek van de supporters nam toe. De positie van coach Christophe Galtier stond ter discussie en na een verloren wedstrijd vertrok Messi naar Saoedi-Arabië voor een sponsortripje, zonder toestemming van de club. Het werd hem niet in dank afgenomen en de kleine Argentijn werd massaal uitgefloten. Ondanks alles wist de Franse club nog de titel te prolongeren, maar van feestvreugde was weinig sprake.

Messi vertrok daarna naar Inter Miami en Galtier werd ontslagen. Nu staat ook de positie van Mbappé ter discussie, de beste speler van de Parijse formatie en de absolute grootverdiener: hij zou € 630 miljoen in drie jaar verdienen.

Kylian Mbappé per direct op transfermarkt gezet

Mbappé is door zijn club niet opgenomen in de 29-koppige selectie dat voor een Aziatische tour afreist naar Japan. Volgens de club zou Mbappé namelijk in verregaande onderhandelingen zijn met Real Madrid. Op deze manier zou de club de druk op willen voeren. De Fransman heeft nog tot 31 juli om een besluit te nemen over zijn lucratieve contract. Inmiddels zou ook het Saoedische Al-Hilal zich gemeld hebben om zich van de diensten van de Franse superspits te verzekeren, voor een bedrag van € 300 miljoen. Zij zouden naar verluidt een jaarsalaris van € 700 (!) miljoen bieden.

De Franse spelersvakbond UNFP is niet te spreken over de gang van zaken. Volgens hen heeft Paris Saint-Germain het contract van Mbappé te respecteren. Zij dreigen dan ook met gerechtelijke stappen.