De Bentley Arnage, gebaseerd op de Rolls-Royce Silver Seraph, werd geïntroduceerd in 1998 en geproduceerd tot 2009, waarna het werd opgevolgd door de Bentley Mulsanne. Van de 150 exemplaren zijn door gebrek aan interesse slechts 96 verkocht. Eén daarvan zal over enkele dagen op het veilingblok verschijnen door de Belgische Federale Overheidsdienst Financiën.

Bentley Arnage uit 2005 op de kop te tikken

Zoals bij alle Bentley-modellen, staat luxe en comfort centraal in het interieur van de Arnage. Het gebruik van hoogwaardige materialen, prachtig vakmanschap en op maat gemaakte afwerking zorgden voor een weelderige en exclusieve ambiance binnenin.

Bentley Arnage

Foto: Fin Shop Brussel | FOD Financiën

Met een lengte van ongeveer 5,4 meter is de Bentley Arnage een echte blikvanger op de weg. De topsnelheid van 288 km/u en de acceleratietijd van 100 km/u in 5,5 seconden zijn niet om over naar huis te schrijven, maar bij een Bentley draait het niet om de prestaties, maar om klasse en comfort.

De Bentley Arnage werd aangeboden met verschillende motoropties, waaronder krachtige V8-motoren. Dit specifieke exemplaar van de Bentley Arnage die wordt aangeboden door de Belgische overheid is een zogenaamde Red Label, te herkennen aan de ovale platte uitlaten en de roodgekleurde Flying B-logo’s. De occasion komt uit de middentijd van de productiejaren (2005) en ongeveer 130.000 kilometer gelopen.

20 % veilingkosten

In België zijn de voorwaarden bij de veiling net een tandje anders dan we in Nederland gewend zijn van Domeinen Roerende Zaken. Zo zien we, tot ons genoegen, dat het hoogste bod, de resterende tijd dat de veiling loopt. Ook de bijkomende kosten van 20 % zijn anders dan gewend.

Foto: Fin Shop Brussel | FOD Financiën

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op € 21.950,00. Hoogstwaarschijnlijk zal dat bod naarmate de deadline eindigt meerdere keren overschreden worden. U heeft nog tot dinsdag 1 augustus om mee te bieden. Heeft u gewonnen maar komt u de auto niet ophalen op de genoemde dato, dan moet u iedere dag € 15 boete betalen.