Nathan Aké, geboren op 18 februari 1995 in Den Haag, is een getalenteerde Nederlandse voetballer in dienst van regerend landskampioen Manchester City. Zijn contract loopt af in juni 2025 , maar ‘The Citizens’ wil nieuwe voorwaarden met hem overeenkomen en hem kosten wat het kost binnen het Etihad Stadium houden. Naar verluidt zijn ze zelfs bereid om hem de twee na best verdienende Nederlandse speler in de Premier League te maken.

Verschillende werkgevers van Nathan Aké

Aké’s voetbalreis begon op jonge leeftijd toen hij zich aansloot bij de jeugdacademie van ADO Den Haag. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt en al snel verdiende hij een transfer naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2011 maakte hij zijn professionele debuut voor Feyenoord en toonde hij al snel zijn potentieel als centrale verdediger.

In 2012 maakte Nathan Aké de overstap naar het Engelse Chelsea, waar hij al snel werd beschouwd als een veelbelovend talent voor de toekomst. Ondanks dat hij bij Chelsea niet altijd een vaste basisplaats had, liet Aké zien dat hij een betrouwbare en flexibele speler was, in staat om meerdere posities in de verdediging en op het middenveld te bekleden.

Om meer speeltijd te krijgen, werd Aké in de volgende seizoenen uitgeleend aan diverse clubs, waaronder Reading, Watford en AFC Bournemouth. Vooral tijdens zijn tijd bij Bournemouth, waar hij een belangrijke rol speelde, liet hij zien dat hij klaar was voor het hoogste niveau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)

In de zomer van 2020 maakte Nathan Aké de opmerkelijke overstap naar Manchester City. Zij betaalde destijds 45 miljoen om de jonge Nederlander vast te leggen. Zijn bijdrage aan het team hielp Manchester City om competitief te blijven in verschillende nationale en internationale competities. Naast zijn clubcarrière heeft Nathan Aké ook indruk gemaakt als international voor het Nederlands elftal. Hij maakte zijn debuut voor Oranje in 2017 (38 interlands) en groeide al snel uit tot een gewaardeerde kracht in de verdediging.

Nieuw contact bij Manchester City

Helaas heeft Aké tijdens zijn carrière te maken gehad met blessures die zijn voortgang hebben beïnvloed. Desondanks heeft hij bewezen veerkrachtig te zijn en is hij steeds teruggekomen op het hoogste niveau. En heeft hij zichzelf gevestigd als een vaste waarde bij de selectie.

Momenteel vinden er contractbesprekingen plaats rondom de toekomst van de Nederlander. Volgens De Telegraaf mag Aké rekenen op zo’n € 150.000 per week gaat verdienen, wat neerkomt op € 8 miljoen op jaarbasis, exclusief bonussen. Dat betekent dat het salaris al gauw op kan lopen tot boven de € 10 miljoen. Daarmee is hij na Liverpool-vedette Virgil van Dijk de best verdiende Nederlander in de koningsklasse van het Engelse voetbal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)