Media Inside-presentator Marcel van Roosmalen (52) is eindelijk verlost van zijn huis. Wat wordt de volgende bestemming? Toch Amsterdam, ondanks dat hij dat zo duur vindt? Geen idee. Wat wel vaststaat, is dat de inwoners van Wormer een lokale bekendheid kwijt zijn. Maar dat zal hen weinig kunnen schelen.

“Ik kan niet zeggen dat we in Wormer veel vrienden hebben gemaakt”

De droogkomische schrijver, Vitesse-fan, presentator en podcastmaker kocht het optrekje in 2017 in het dorp waar “iedereen Jelle of Gijs” heet voor een bedrag van € 420.000 en liet er een hypotheek op vestigen van € 439.000, meldt Bekende Buren. Maar om nou te zeggen dat hij zich er thuis voelde… Nee. Van Roosmalen wist zijn vrouw, schrijfster Eva Hoeke, afgelopen jaar te overtuigen om vaarwel te zeggen tegen het Noord-Hollandse dorpje.

Zijn vrouw zou dat vast jammer vinden, want toen ze de verkoop aankondigde op Twitter, schreef ze over het huis onder meer: “Dag herberg met je prachtige licht, het liefst zou ik je zo, hop, onder mijn arm meenemen.”

Marcel van Roosmalen-05

Enfin. Wat mag de volgenden bewoners verachten nadat hij de sleutel in het gat steekt? Nou, een ruim woonoppervlak van 153 vierkante meter met daarop vijf kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. “Deze fraaie, karakteristieke VRIJSTAANDE woning (1910) heeft zijn authentieke sfeer helemaal behouden”, schreef de makelaar in de advertentie. “Het uitstekend onderhouden huis biedt de liefhebber/koper een absolute topervaring!”

Het karakteristieke pand staat op een perceel van 403 m², heeft een rondom gelegen tuin en is voorzien van authentieke elementen.

Vraagprijs van de woning van Marcel van Roosmalen

Na langer dan een jaar kan het verkoopbord uit de tuin gehaald worden. Destijds wilde Van Roosmalen € 600.000, € 3.922 per vierkante meter, vangen voor de woning. Wat er uiteindelijk voor is afgerekend, is helaas onbekend. Hetzelfde geldt voor waar het gezin naartoe verhuist.

Marcel van Roosmalen-05