Marco Borsato, we kennen hem allemaal wel. Is het niet van zijn hits Vrij Zijn, Rood of Dromen zijn Bedrog, dan is het wel vanwege zijn vermeende rol rondom de misstanden bij The Voice of Holland, wat vorig jaar bij YouTube-kanaal BOOS aan het licht kwam. Sindsdien is de zanger nog altijd ‘gecanceld’. En hoewel hij dus weinig van zich laat horen, spreekt zijn portemonnee boekdelen. De Nederlands-Italiaanse artiest slaat namelijk meer dan een miljoen stuk op een prachtig appartement in een voormalige kerk in Alkmaar.

Marco Borsato laat weer van zich horen na The Voice of Holland-rel

Marco Borsato is ondanks zijn controversiële rol nog altijd één van de populairste zangers des lands. In 1994 brak hij door met het nummer Dromen zijn Bedrog, nadat hij aanvankelijk carrière probeerde te maken in het Italiaans. In 1995 boekte de zanger hits met Je hoeft niet naar huis vannacht, Ik leef niet meer voor jou en Vrij zijn. Andere bekende hits zijn nog Binnen en Dochters. Menig nummer wordt nog altijd in vol ornaat meegeblèrd in de kroeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Borsato kwam begin 2022 negatief in het nieuws. Als coach zijnde bij het immens populaire TV-programma The Voice of Holland was hij één van de genoemde namen die zich zou hebben vergrepen aan minderjarige meiden, die hij bij het programma onder zijn hoede zou hebben. Dit kwam aan het licht na intensief onderzoek van YouTube-programma BOOS, waar Tim Hofman presentator van is. Het resulteerde in een cancel-cultuur die zijn weerga niet kende. Zo werd zijn wassen beeld uit museum Madame Tussauds gehaald en werd zijn muziek niet meer afgespeeld op de radio. In maart 2023 werd de zanger vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Borsato slaat miljoenen stuk op karakteristiek appartement in Alkmaar

Sindsdien is het redelijk stil rondom de 57-jarige zanger. De geboren Alkmaarder spreekt echter met zijn portemonnee, nu hij volgens Bekende Buren een vermogen neerlegt voor een prachtig karakteristiek appartement in de Sint-Josephkerk in de kaasstad.

Marco Borsato

Deze kerk, met een geschiedenis van meer dan 100 jaar, is omgetoverd tot negen adembenemende appartementen. Hoewel de specifieke details van Borsato’s aankoop nog onbekend zijn, is het wel duidelijk dat hij de kans heeft gegrepen om te wonen in een unieke omgeving. Een plek waar schoonheid en geschiedenis samenkomen en waar de zanger temidden van de hectiek rondom zijn privéleven even rustig kan resideren. Naar verluidt heeft de zanger zo’n € 1.250.000 betaald voor het optrekje.

Marco Borsato appartement