Hoewel Versace echt wel een gerespecteerd modemerk is, kunnen we het met elkaar eens zijn dat het toch een tikkeltje fout is. Wanneer we de Versace Edition van de Mercedes AMG S65L erbij pakken wordt dat dermate bevestigd.

Mercedes AMG S65L Versace Edition

Versace is een beroemd modehuis dat zeker subtiele kleding en accessoires maakt. Misschien hebben we dus een verkeerde indruk gekregen. Echter is er een Chinese Mercedes-dealer die alle voordelen bevestigt. Momenteel gaan er een aantal video’s viraal van een grijze Mercedes AMG, waarvan het interieur het DNA van Versace bevat. Helaas is het niet de eerste auto die Dontella Versace verziekt heeft. Wanneer gaat ze verantwoording afleggen?

Nou goed, er is vast een markt voor. Zodra de voordeur wordt opengezwaaid aanschouwen we dat de stoelen, het stuur, de middenconsole en het dashboard zijn voorzien van de huiskleur Versace Green, met gouden contrasterende stiksels en merkemblemen. In het midden van het stuurwiel is een opvallend groot Medusa-logo geplaatst. Wat de configuratie moet kosten is een groot raadsel, maar goedkoop zal het niet zijn.

Aandrijflijn van de Mercedes S65L AMG

De specificaties van dit exemplaar liegen er bovendien niet om. Onder de motorkap van de S65 AMG ligt een ongelooflijk krachtige aandrijflijn. De auto wordt aangedreven door een 6,0-liter V12-biturbomotor die een verbluffend vermogen levert. In de nieuwste generatie van de S65 AMG ontwikkelt deze motor een indrukwekkende 621 pk en produceert hij een koppel van 738 Nm koppel.

Deze krachtige motor is gekoppeld aan een soepele 7-traps automatische transmissie die de vermogensafgifte optimaliseert en zorgt voor snelle en naadloze schakelmomenten. Met deze indrukwekkende specificaties sprint de S65 AMG van 0 naar 100 km/u in slechts 4 seconden, wat opmerkelijk is voor een auto van zijn formaat en gewicht.