De Mercedes-Benz G-Klasse is een wagen die inmiddels amper uit het straatbeeld weg is te denken. Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten maten, maar een dergelijke zoals deze hebben ook wij nog nooit gezien. Het gaat hier om een Mercedes-Benz G500 Cabriolet: een G-Wagon, maar dan net even anders. Hij is in het bezit van Doug DeMuro, een bekende Amerikaanse YouTuber.

Doug DeMuro, bekende YouTuber en ondernemer

Grote kans dat als u naar een bijzondere bolide zoekt op YouTube, het betreffende voertuig al een keer is gerecenseerd door DeMuro. Op zijn YouTube-kanaal met ruim vier miljoen abonnees test hij al sinds jaar en dag de meest extravagante en bijzondere bolides. Naast dat hij actief is op YouTube, hebben de filmpjes hem nog wat opgebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doug DeMuro (@dougdemuro)

Zo heeft hij veilinghuis Cars & Bids voortgebracht, een platform voor de aanschaf en bieding van karakteristieke tweedehands auto’s. Dat is vanzelfsprekend geen gewoon veilinghuis. Onlangs heeft de internationale investeringsmaatschappij The Chernin Group een meerderheidsbelang in Cars & Bids verworven voor een bedrag van $ 37 miljoen. Het bedrijf rapporteert jaarlijks zo’n $ 200 miljoen aan verkoopcijfers middels talloze soms lucratieve veilingen.

Naast dat de YouTuber bijzondere bolides te koop aanbiedt, heeft hij zelf ook de beschikking over een paar in het oog springende wagens. Naast bijvoorbeeld een Ford GT of Porsche Carrera, is de meest opvallende misschien toch wel een heuse Mercedes-Benz G500 Cabriolet, een G-Wagon in cabriolet-vorm.

DeMuro trotse eigenaar van bijzondere Mercedes G500 Cabriolet

De G500 Cabriolet is niet uw alledaagse G-Wagon. Integendeel, het is misschien wel de meest bizarre versie die het Duitse merk ooit op de markt heeft gebracht. De cabrioletkap is elektrisch bedienbaar en grotendeels zichtbaar vanaf de zijruiten aan de achterkant. De stoffen hoes lijkt meer op een zeil dan op een dak. Als u de kap intrekt, krijgt de G-Wagon een vorm die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft gezien. Zo pronkt hij dus met interessante details zoals een uitstekend derde remlicht, een zwevend reservewiel achter, structurele stangen en meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doug DeMuro (@dougdemuro)

De G500 Cabriolet eigenlijk is zeer zeldzaam. Hij werd 18 jaar geproduceerd, maar er werden er in totaal slechts 2.600 van gemaakt, wat betekent dat zijn exemplaar uit 1999 beperkt is tot een gemiddelde van slechts 144 wereldwijd. DeMuro heeft het voertuig sinds oktober 2019 in zijn bezit. Hij gebruikt hem naar eigen zeggen vooral als zijn dagelijkse vervoer door de stad. Destijds is de bolide particulier geïmporteerd, want in Noord-Amerika – waar de YouTuber resideert – is het voertuig nooit geproduceerd, zo vertelt DeMuro tegen Hypebeast.