Praktisch gezien alle miljardairs hebben talloze verplichtingen op verschillende locaties, waardoor het zorgen van honden geen match made in heaven is. Meestal is er nog wel een gezin die deze taken kan overnemen, maar wanneer ook dat niet van toepassing is, is er altijd nog een hondenoppas.

$ 127.000 per jaar voor hondenuitlaatservice

Zo heeft een Amerikaanse miljardairsfamilie, gevestigd in London, $ 127.000 per jaar opzij gezet voor een attente hondenoppas. Hoewel het klinkt als een warm bad waarbij plezier de hoofdtoon voert, brengt de functie de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Maar wat had u anders verwacht voor een rol met dit salaris?

Om te beginnen moet de kandidaat een expert zijn in het serveren van hondenvoeding, een bewegingsregime samenstellen en wellicht het meest belangrijke: met de honden spelen. Ook afspraken bij de dierenarts plannen en gedetailleerde gegevens over hun gezondheid bijhouden hoort tot het takenpakket. Maar de miljardair wil meer dan een gedisciplineerde dierenvriend alleen. Het gezin zoekt namelijk iemand die “in staat is om met de grootst mogelijke discretie en vertrouwelijkheid om te gaan met gevoelige informatie”.

Het genereuze salaris verbijsterde zelfs het wervingsbureau van Fairfax en Kensington, dat toegaf dat het salaris van $ 127.000 ongehoord is in de branche. “Dit is de eerste rol die we in zijn soort hebben aangeboden. Zelfs als dierenarts zou je moeite hebben om dat bedrag te verdienen.”

2.000 sollicitaties binnengekomen

“Onze terugkerende klant is op zoek naar een uitzonderlijke en zeer ervaren hondenoppas om eersteklas zorg te bieden aan hun twee geliefde honden”, schrijft George Ralph Dunn van Fairfax en Kensington op LinkedIn. “Ze zijn echt op zoek naar iemand aan de top van hun vakgebied die het algehele welzijn, geluk en veiligheid van hun honden kan garanderen.”

De advertentie is niet onopgemerkt gebleven, want volgens het wervingsbureau stroomden er tot op heden meer dan 400 sollicitaties binnen. De aanmeldingen liepen zelf zó uit de hand, mede vanwege een virale video op TikTok over de vacature, dat de high-end recruiter de vacature tijdelijk heeft moeten verwijderen.

Heeft u zich aangemeld en wordt u uiteindelijk gekozen, dan wordt u geacht om in te trekken bij de familie in het Knightsbridge-district in Londen. Eenmaal daar moet u “ongeëvenaarde zorg en aandacht aan de honden geven en ze behandelen als gewaardeerde leden van het gezin.”

Als geld geen rol speelt, kiezen mensen nou eenmaal voor het beste. “Als je met dit soort klanten te maken hebt en ze morgen naar Monaco willen, dan je in een privéjet met die honden.”