Na de succesvolle lancering van het 26 meter lange Dutch Falcon heeft de Nederlandse scheepswerf Van der Valk iets nieuws in petto. De werkzaamheden aan de 34 meter lange custom constructie genaamd Pilot zijn afgerond en het schip is eerder deze week te water gelegd.

Van der Valk legt sportief jacht te water

Volgens Van der Valk combineert het motorjacht “een robuust, ontdekkingsreizigerachtig exterieur met het comfort, de kwaliteit en de uitrusting van een eersteklas eigentijds superjacht”.

“Tot nu toe volledig verborgen gehouden, is het 34 meter lange lanceringsmodel voor een custom-serie genaamd Pilot ontworpen door Cor D. Rover”, schrijft de werf in een persbericht. Hierdoor zijn de details omtrent het interieur schaars. Wat we wel weten, is twee grote balkons heeft; een op het hoofddek voor de mastersuite en de andere bij de VIP-ruimte op het benedendek.

Van der Valk jacht-02

Het nautische project heeft in totaal drie dekken, een opvallend ‘kasteelbruin’-exterieur, hellende brugramen en luchtroosters die zijn geïnspireerd op de auto-industrie. Vandaar ook het sportieve uiterlijk. Bovendien is het niet alleen uiterlijk vertoon, want het schip wordt aangedreven door dubbele MTU-motoren die resulteren in een topsnelheid van ongeveer 20 knopen, omgerekend zo’n 37 km/u.

“Hoger niveau van verfijning”

“Het project vindt zijn oorsprong in een ontwerpconcept van ons bureau dat gericht was op het creëren van maximaal onroerend goed”, legt de Rover uit. “De klant voor deze op maat gemaakte constructie, een ervaren eigenaar van meerdere boten, vroeg om de lengte te verlengen binnen dit principe van maximale binnenruimte en tegelijkertijd de eigentijdse looks naar een nog hoger niveau van verfijning te tillen.”

Het achterplatform is voorzien van twee neerklapbare verschansingen. Andere buitenruimtes zijn het achterdek waar 10 gasten buiten kunnen dineren rond een grote eettafel, terwijl het brugdek erboven een bar en een barbecue biedt. Net als bij het eerdergenoemde Dutch Falcon heeft Van der Valk samenwerkt met exterieur-ontwerper Cor D. Rover.