Heeft u er altijd al van gedroomd om te kunnen wonen op het platteland van Ierland? Weg van al die drukte? U kunt uw dromen nu waarmaken! Aan de kust van Ierland liggen verschillende eilanden waar u nu voor betaald kan krijgen om er te gaan wonen. Dit lijkt bijna te mooi om waar te zijn…

Our Living Islands in Ierland

De nieuwe regering van Ierland heeft dit project opgezet. Het beleid, genaamd “Our Living Islands” heeft als doel het aantal inwoners van de eilanden van Ierland te vergroten. “Het doel van dit beleid is ervoor te zorgen dat duurzame, levendige gemeenschappen nog vele jaren kunnen blijven leven en gedijen op de eilanden voor de kust”, aldus de regering.

Geïnteresseerden in dit project kunnen zich aanmelden, waarna ze de € 84.000 ontvangen om te wonen in één van de huizen op het eiland. Maar juich niet te vroeg, er zitten wel wat voorwaarden aan deze deal verbonden. Hoewel het voor iedereen die geïnteresseerd is beschikbaar is, zult u zin moeten hebben om een woning op deze eilanden te renoveren. Daarnaast moet het gaan over een woning die gebouwd is vóór 1993 en dit pand moet minstens twee jaar leeg hebben gestaan om in aanmerking te komen voor deze deal.

Wonen op Ierland voor € 84.000

Hoewel het niet slecht klinkt, wonen in een ouder huis op één van deze Ierse eilanden, wordt het wel duidelijk precies waarom de regering dit opgezet heeft. Het is namelijk de bedoeling dat u het geld gebruikt voor de renovering van dit huis. Zo kunt u, als het geld u eenmaal is toegekend, dit gebruiken voor het installeren van isolatie, herinrichting en structurele bouwwerkzaamheden. De € 84.000 zal dus sneller op zijn dan eerste instantie gedacht.

Echter zou dit voor geïnteresseerden nog steeds een mooie deal kunnen zijn. Hun huidige woning te koop zetten, een leuk huisje in Ierland ervoor in de plaats kunnen kopen en deze met dat geld volledig maken tot uw eigen droomwoning. Bent u daarom alsnog geïnteresseerd? De inschrijvingen voor dit project zijn geopend sinds 1 juli. Via de website kunt u meer informatie vinden en u inschrijven.