Wegens het onvermogen om te verklaren waar zijn vermogen vandaan komt werd de peperdure Ferrari 488 van een man uit Hoofddorp op 8 juni jongstleden in beslag genomen. De politie kon echter geen bewijs van witwassen of iets dergelijks vinden, dus heeft de man zijn sportauto weer teruggekregen.

Inbeslagname Ferrari 488

“Onverklaarbaar vermogen kan wijzen op witwassen”, schreef de politie in juni boven een foto van de grijze sportwagen van Italiaanse makelij. “Zo is gisteren na onderzoek door financiële rechercheurs in samenwerken met ons basisteam in Hoofddorp een Ferrari 488 twv € 300.000 in beslag genomen.” De eigenaar van sportwagen werd niet aangehouden maar werd wel gehoord om de verdenking van witwassen te weerspreken.

Maar nu, iets meer dan een maand later, heeft de politie (Politie Basisteam Haarlemmermeer) via Twitter een update gegeven over de inbeslagname. “Aanvullend onderzoek heeft niet geleid tot aanvullende verdenking van witwassen”, staat er.

Omdat er verder weinig informatie is over de afgesloten situatie, willen we de Ferrari even in de schijnwerpers zetten. De Ferrari 488 werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 2015 als de opvolger van de Ferrari 458. Het was een baanbrekende supercar die het icoon van de V8-modellen van Ferrari nieuw leven inblies. In de loop der jaren heeft de 488 verschillende varianten voortgebracht, zoals de 488 Spider, de 488 Pista en de 488 Pista Spider, elk met hun eigen unieke kenmerken en prestatieniveaus.

De Ferrari 488 is uitgerust met een krachtige 3,9-liter V8-motor met twee turbo’s, waardoor ‘ie 660 pk levert. Deze kracht stelt de auto in staat om in slechts 3 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren, en een topsnelheid van meer dan 330 km/u te bereiken.