Hoewel wij Porsche vooral kennen voor hun luxe supercars, heeft het automerk – net als een aantal anderen al deden – het roer omgegooid om aan een ander luxeproduct te werken. In dit geval gaat het automerk aan de slag met het creëren van een nieuwe elektrische speedboot. Dit doen ze in samenwerking met het Oostenrijkste Frauscher.

Een Porsche speedboot

Deze gloednieuwe Porsche voor op het water zal zijn kracht niet alleen hebben van zijn autovarianten, ook een eerdere jacht van Frauscher is een inspiratiebron voor hun werk. Zo zal de speedboot beschikken over een bekende automatische aandrijftechnologie van het Premium Platform Electric. Deze technologie beschikt over een capaciteit van wel 100 kWh en heeft een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor (PSM) van de nieuwste generatie.

Porsche

De eerste tekening van het nieuwe, elektrische vaartuig

Specificaties nog niet bekend

Porsche houdt hun lippen stijf op elkaar over de specificaties van de speedboot en hoe deze er uit zal komen te zien. Echter zijn we er wel al achter dat het zal gaan om een volledig emissieloze speedboot. Hij zal vooral gebruikt kunnen worden op kleinere wateren, maar zeker met mogelijkheden voor varen op zee.

Verder zal het vaartuig gaan beschikken over een zwemplatform, een lounge met zonnebedden en een vrijstaande stuurstand en cockpit. Daarnaast kunt u ook rekenen op twee biminitops, een elektrische ankerlier met een roestvrijstalen anker, een premium geluidssysteem en een koelkast. Oftewel, we kunnen zowat gaan denken aan een mini-jacht.

Hoewel Studio F.A. Porsche het roer met stuurwiel zal ontwerpen, evenals de hoofdconsole met gashendel en geïntegreerde displays, zal het ontwerp van de 858 Fantom Air toch veel inspiratie zijn voor de lay-out en boeg van deze razendsnelle boot. We kunnen onze verwachtingen van deze nieuwe ‘water-Porsche’ daarom zeker weer hoog houden. Gezien alles wat tot nu bekend is, zal het automerk ons wederom omver blazen, echter zal dat ditmaal ter water plaatsvinden.