Een rechter in Los Angeles heeft geoordeeld dat Lady Gaga (37) geen ​​beloning van $ 500.000 hoeft te betalen voor de teruggave van haar gestolen Franse buldogs. Ze werd in 2021 aangeklaagd door een vrouw die haar honden terugbracht en zo hoopte op een beloning – die ze nooit zou ontvangen. Later bleek de vermeende weldoener zelf medeplichtig te zijn geweest.

Gewelddadige overval op de honden van Lady Gaga

In 2021 werd de hondenuitlater van Lady Gaga, artiestennaam van Stefani Joanne Angelina Germanotta, op klaarlichte dag neergeschoten en bijna gedood, waarna de drie hondjes werden meegenomen. In een poging om de buldogs terug te krijgen en de dader te vinden, loofde ze een beloning uit van $ 500.000 voor de gouden tip.

Dezelfde dag verscheen ene Jennifer McBride bij het lokale politiebureau met de honden. Zij beweerde dat ze de Franse buldogs vastgebonden aan een paal had gevonden, maar dat bleek allemaal onderdeel van een sinister plan. Een onderzoek zou namelijk uitwijzen dat McBride zelf betrokken was bij de hondendiefstal. Ze is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk, maar dat hield haar niet tegen om alsnog een beroep te doen op de $ 500.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

Zaak is geseponeerd

Het is natuurlijk absurd dat een veroordeelde crimineel alsnog haar beoogde beloning wil ontvangen. Vinden ook de advocaten van Lady Gaga. “De wet staat niet toe dat een persoon een misdaad pleegt en er vervolgens van profiteert”, scheven ze in hun in dossiers. “Dit principe is in deze zaak met extra kracht van toepassing omdat de diefstal van de honden van verdachte werd vergemakkelijkt door een gewelddadig wapenmisdrijf waarbij één man bijna om het leven kwam.”

Op 10 juli vond de zitting plaats. Rechter Holly J. Fujie seponeerde de rechtszaak die werd aangespannen door Jennifer McBride, meldt TMZ. Deze 52-jarige vrouw was overigens één van de vijf mensen die werden aangeklaagd in verband met de diefstal op 24 februari 2021. Ook de schutter is inmiddels opgepakt en voorgeleid. Hij moet een gevangenisstraf van 20 jaar uitzitten.