Nederland sympathiseert met de boeren. Dat blijkt wel uit de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen 2023, waarbij in alle provincies De BoerBurgerBeweging (BBB) het beste uit de bus kwam. Hoewel er genoeg boerenfamilies zijn die moeite hebben om hun hoofd boven water te houden, zijn er een aantal families waar het geld tegen de plinten klotst.

Boerenfamilie Hoogwegt

Eén van de meest succesvolle en rijke boerenfamilies in Nederland is de familie Hoogwegt met hun zuivelbedrijf Hoogwegt Group. In 1965 werd het bedrijf van de familie Hoogwegt opgericht door Henk Hoogwegt. Hiermee begon de familie zuivelproducten te verkopen.

Hoewel het kleinschalig begon, groeide Hoogwegt Group snel uit tot een internationaal zuivelbedrijf. Tegenwoordig verhandelt de familie jaarlijks ruim twee miljoen ton aan zuivel en heeft het bedrijf vestigingen in onder andere Frankrijk, Polen, Duitsland, China, Singapore en de Verenigde Staten.

Een paar jaar geleden maakte de familie achter zuivelgigant Hoogwegt Group bekend een nieuw hoofdkantoor te gaan bouwen achter het Centraal Station van Arnhem. “Ik denk dat het een inspirerende omgeving kan worden voor het personeel,” vertelde Algemeen directeur Sander Hulsebos aan de Gelderlander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoogwegt (@hoogwegtinternational)

Henk Hoogwegt heeft zijn stokje als leidinggevende inmiddels doorgegeven aan zijn zoon Bart en zijn dochter Caroline, die allebei naast het zuivelbedrijf nog andere bedrijven bezitten. Zo bezitten ze onder andere de Kennemervis Groep, waar maar liefst 15 andere bedrijven onder vallen, en ze hebben nog een flink aantal golfbanen tot hun beschikking.

Het vermogen van familie Hoogwegt

Aan het roer van Hoogwegt Group doen de twee het ook zeker goed. In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van maar liefst € 3,1 miljard met een nettowinst van ruim € 20 miljoen. Met zulke bedragen mogen ze zeker thuiskomen. Op dit moment wordt de totale rijkdom van de familie geschat op maar liefst € 500 miljoen, wat door hun enorme succes internationaal de komende tijd wellicht alleen nog maar zal groeien.

Echter is de familie Hoogwegt niet de enige die goed boert. Naar schatting zijn 19% van de miljonairs in Nederland boer, dit uiteraard voornamelijk vanwege de enorme percelen en de peperdure machines die ze op hun naam hebben staan om hun bedrijf operationeel te houden.