Columnist en ondernemer Sander Schimmelpenninck heeft de afgelopen jaar geslagen in een weelderig penthouse in de hoofdstad. Geen wonder, want als voormalig Quote-hoofdredacteur zou het vreemd zijn als hij op vier hoog en een of ander gehucht zou wonen. Het Amsterdamse penthouse waar we op doelen is echter onlangs verkocht.

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is een naam die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse mediawereld. Als jonge ondernemer met blauw bloed startte Schimmelpenninck zijn carrière in de wereld van de zakenwereld. Hij behaalde een masterdiploma in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en begon zijn professionele reis bij de investeringsbank NIBC.

Dat bleek niet voor hem te zijn, dus besloot hij het roer om te gooien. De mediawereld, daar floreerde Schimmelpenninck in de vorm van hoofdredacteur van Quote. Na vier jaar met de scepter te hebben gezwaaid op de redactie kondigde hij in 2020 zijn vertrek aan. Hierdoor kon hij zich richten op vastgoed, het schrijven van columns en het maken van allerlei televisieprogramma’s.

Ook richte hij Jaap Reesema en Titus van Dijk mediabedrijf Tonny Media op. Momenteel is dat een van de meest succesvolle uitgevers van podcast in Nederland. Onder hun portfolio vallen hitseries als Geuze & Gorgels, RUBEN TIJL RUBEN – DÉ PODCAST, Marc-Marie & Aaf en de Zelfspodcast.

Verkoop van Amsterdams grachtenpand

Tot voor kort resideerde de in Twente geboren ondernemer in Amsterdam. Anderhalf jaar geleden kocht hij namelijk een prachtige grachtenpand vlakbij het Vondelpark met woonoppervlakte van 106 vierkante meter, twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open haard. Hij betaalde € 10.000 onder de oorspronkelijke vraagprijs: € 760.000.

Volgens Bekende Buren zou Sander Amsterdam achter zich hebben gelaten om – wanneer hij niet bij zijn vriendin in Zweden zit –  een nieuw hoofdstuk te starten in Muiden. Hij zette zijn grachtenpand in de Funda-etalage voor € 850.000, € 100.000 meer dan hij er zelf voor betaalde.

En wat blijkt? Het is ‘m nog gelukt ook. Mocht de koper de vraagprijs betaald hebben, betekent dat dat Schimmelpenninck binnen een jaar tuin dik een ton winst heeft gerealiseerd. Benieuwd naar foto’s van de woning? Klik dan hier.