Gelegen in het hart van de betoverende Hollywood Hills, schittert Castillo Del Lago als een iconisch juweel tussen de weelderige landschappen van Los Angeles. Een videotour van Architectural Digest geeft bloot waarom de voormalige thuisbasis van Queen of Pop Madonna één van de meest begeerde residenties van Hollywood is.

Uitzicht op de welbekende Hollywood Sign

Het verhaal van Castillo Del Lago begint omstreeks 1920, toen de gerenommeerde architect Arthur R. Kelly dit schitterende huis ontwierp en uit de grond liet stampen. Met zijn invloeden van het Spaanse koloniale tijdperk weerspiegelt de architectuur de grandeur van die tijd. Het landgoed staat bekend om zijn weelderige tuinen, sierlijke bogen, indrukwekkende binnenplaatsen en elegante fonteinen.

De structuur heeft talloze renovaties doorstaan en illustere eigenaren hebben door de gangen van dit legendarische Hollywood Hills-monument gelopen. De huidige eigenaar Leon Max, een Russisch-Amerikaanse modeontwerper, liet enkele weken geleden zien hoe het er vandaag de dag bij ligt.

Gelegen op de heuveltop van de Hollywood Hills achter privépoorten, biedt Castillo Del Lago adembenemende uitzichten op de glinsterende skyline van Los Angeles en de wereldberoemde Hollywood Sign. Vanaf de terrassen en balkons van het landgoed kunnen gasten genieten van de prachtige zonsondergangen en de sprankelende lichten van de stad wanneer de avond start.

  • 976 vierkante meter woonoppervlak
  • Negen slaapkamers
  • Zesbadkamers
  • Perceel van

“Architectonische hoogtepunten zijn onder meer cassetteplafonds, op maat gemaakte smeedijzeren elementen, terracotta vloeren, levendige antieke tegels, handgeschilderde kunst, grote open haarden, zichtbare houten balkenplafonds, Spaanse bogen en een lift met vintage houten panelen”, schrijft de makelaar van dienst. “Een torenhoge formele woonkamer met twee verdiepingen betovert met sierlijke gestencilde houten balken, opvallende open haard en rijen openslaande deuren die uitkomen op het uitgestrekte terras met uitzicht op het glinsterende meer.”

Andere ruimtes die we beslist niet over het hoofd mogen zien is de bibliotheek met houten panelen, de ruime, formele eetkamer en de loggia die uitkomt in een centrale binnenplaats met torenhoge palmen, fontein en buitenhaard.

Het uitgestrekte weelderige terrein is een oase met een klassiek zwembad om baantjes te trekken met op steenworp afstand de fonteinen, uitgestrekte omringende gazons, heggen, citrusvruchten, talloze bomen, de royale motorcourt.”Dit is een zeldzame kans om een ​​van de meest spectaculaire trofee Hollywood Hills Estates te verwerven.”

Het weelderige landgoed staat op de lijst van Carolwood Real Estate met een vraagprijs van $ 21.000.000.