In Nederland lopen een aantal mensen rond die miljonair zouden kunnen zijn, zonder daar maar een vinger voor hoeven uit te steken. Het komt volgens de Staatsloterij namelijk sporadisch voor dat mensen met een winnend lot zich niet komen melden. Om een nietsvermoedende miljonair in Doetinchem op te speuren werd een ludieke actie op touw gezet.

Zoektocht geopend naar winnaar van € 1 miljoen belastingvrij

Omroep Gelderland schrijft dat er afgelopen weekend een vliegtuig in Doetinchem opsteeg met achter op een spandoek. Met daarop de tekst: “Gezocht! Winnaar € 1 miljoen. De Staatsloterij hoopt dat ze hiermee een stapje dichterbij diegene komen met het winnende DB 69157 die op 10 juni in de prijzen viel in de gemeente Doetinchem.

“Het komt voor dat spelers hun winnende lot niet direct verzilveren”, aldus de Staatsloterij. “Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Om de prijs te kunnen uitkeren, moet de winnaar zich met het Staatslot melden op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is.”

Ga nog eens thuis op zoek

Tonny Dijkhuizen van de Nederlandse Loterij begeleidt prijswinnaars en legt uit: “Omdat het winnende staatslot in de winkel is gekocht, weten wij niet wie de winnaar is. We zien vaak dat loten in de winkel worden gekocht door buurtbewoners. Daarom roepen we iedereen in de gemeente Doetinchem op om toch nog een keer thuis te zoeken naar het winnende lot.”

De onwetende geluksvogel heeft nog een aantal maanden om zich te melden. Men kan namelijk 1 jaar na de trekkingsdatum zijn of haar (geld)prijs komen innen. Daarna vervalt de prijs en zal het geld terugstromen in de staatskas.

De Staatsloterij organiseert wel vaker zoekacties om lot-winnaars op te speuren. Zo trok een oplegger, met achterop vijf Mini Coopers, in 2019 door het land om de laatste vijf winnaars van de Oudjaarstrekking van 2018 op te speuren.