Gouda is dé stad van kaas, maar dat betekent niet dat er geen stroopwafels voorkomen. Deze voormalige stroopwafelfabriek is z’n functie door de jaren heen verloren, maar is nieuw leven ingeblazen als een New York-style loft. “Turfmarkt 76 is geen standaard woning, maar dat maakt deze loft woning zo charmant.”

Voormalige stroopwafelfabriek Gouda te koop

Tijdens de transformatie zijn diverse industriële details bewaard gebleven, zoals het het industrieel sheddak. Op loopafstand van het historische centrum van Gouda, profiteert het pand tegenwoordig echter van moderne voorzieningen, zoals vloerverwarming, dubbelglas en dak- en muurisolatie.

Hoewel de 272 m² aan woonoppervlak van het Rijksmoment met stadstuin beslist niet klein te noemen is, is het geen familiehuis. Er is namelijk maar één slaapkamer en één badkamer. Deze badkamer heeft meer weg van een ziekenhuisruimte, maar goed, gelukkig is er vrolijke vloer neergelegd.

Waar we meer over te spreken zijn, is de riante woonkamer met veel lichtval en openslaande deuren naar de tuin op het noordwesten gelegen tuintje. Aangrenzend bevindt zich de RVS-keuken die zo in een sterrenrestaurant zou kunnen staan.

Ook de gigantische Nike-schoen in de gang viel ons op.

Prijsverlaging van circa een halve ton

Einde afgelopen jaar belandde het unieke huis in de verkoop met een vraagprijs van € 795.000. Dat leverde niet het gewenste resultaat op, dus werd daar vorige maand € 45.000 vanaf gesnoept. Gegadigden hoeven nu slechts € 2.757 per vierkante meter betalen om de sleutels van dit beeldschone grachtenpand te bemachtigen. Klik hier om de advertentie te bekijken.

Stroopwafelfabriek Stroopwafelfabriek