XXL Nutrition is een Nederlandse webshop die zich focust op voedingssupplementen, sportvoeding, trainingsaccessoires en sportswear. Ze zijn in een aantal jaar enorm gegroeid, waardoor het bedrijf ook dit jaar weer enorm gaat uitbreiden.

Wat is XXL Nutrition?

XXL Nutrition werd in 2004 opgericht door René van der Zel. “Ik kon de eiwitshakes die toen op de markt waren niet verdragen en kwam in aanraking met een eiwitshake die wel top was. Sindsdien is het een hele reis geweest,” aldus Van der Zel. “In die tijd zijn we uitgegroeid tot het grootste sportvoedingsmerk in Nederland en België. We hebben honderdduizenden klanten en veel fans, daar zijn we supertrots op!”

En of ze flink zijn gegroeid. Zo begon het volgens Van der Zel in een garage van 15 m², maar is het ondertussen uitgegroeid tot een enorme loods van ruim 10.000 m² waar een enorm team aan te pas komt. Zelfs dat blijkt niet genoeg, aangezien het bedrijf alsmaar blijft groeien. Zo postte Van der Zel onlangs op zijn LinkedIn dat XXL Nutrition weer fors gaat uitbreiden.

1.000 m² extra kantoor en 4.500 m² magazijn

Dankzij het succes dat het bedrijf in de afgelopen jaren heeft mogen ondergaan, heeft XXL Nutrition besloten om wederom hun bedrijf uit te breiden. En wel met een gloednieuw magazijn en kantoor. “Dat is hard nodig ook, het huidige kantoor puilt uit,” zegt Van der Zel in zijn post op LinkedIn. Hier kondigt hij aan dat ze maar liefst 1.000 m² extra kantoorruimte gaan creëren, maar ook 4.500 m² aan magazijn, met twee extra laaddocks, een ruimte voor het afhandelen van alle retouren, kleedruimtes voor het personeel en een ‘mooie, ruime kantine met balkon.

Daarnaast komt er een XXL gym bij het bedrijf, waar de werknemers ongetwijfeld hun sportiviteit kunnen gaan uiten. Ook krijgt Van der Zel een nieuw eigen kantoor. Zo schrijft hij dat het huidige kantoor prima is, maar de nieuwe “meer dan prima” zal zijn.