Royalistiq, pseudoniem van Roy Beszelsen, heeft ondertussen als wat zijn hartje begeert. Althans, die indruk wordt gewekt op social media. Als autofreak heeft hij in ieder geval geen moeite om auto’s in te ruilen. De 25-jarige heeft namelijk zijn Audi R8 ingewisseld voor een R8 Spyder met ABT-pakket.

Roy Beszelsen (Royalistiq) kan geen genoeg krijgen van Audi

De Audi RS7, de Lamborghini Huracán EVO Spyder, de Tesla Model S, de Audi ABT RSQ8, de McLaren 720S Spider en de Audi R8. Wat hebben ze met elkaar ingemeen? Juist, dat het allemaal modellen zijn die deel uitgemaakt hebben van het wagenpark van Beszelsen. Maar deze autoverzameling verwelkomt constant nieuwe leden. Het nieuwste lid is een gifgroene Audi RS8 ABT.

“Wereldwijd zijn er twee van deze auto’s ooit gemaakt en één daarvan rijd ik vanaf vandaag mee rond, bizar”, schrijft de YouTuber op Instagram. Ongetwijfeld een beloning van zijn succes. Hij vervolgt: “Ondanks dat de gaming video’s wat minder lopen door een mindere markt draai ik momenteel m’n beste jaar ooit.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royalistiq (@royalistiq)

Powerhouse

Met zijn gestroomlijnde carrosserie, kenmerkende Singleframe-grille en opvallende LED-koplampen trekt de R8 Spyder overal de aandacht. De getunede auto van Roy (uit 2018) werd in september van 2022 geïmporteerd naar Nederland en had een nieuwprijs van € 393.053.

Onder de motorkap van deze Audi R8 Spyder rust een beestachtige 5,2-liter V10-motor met 612 pk. Deze krachtige krachtbron produceert adembenemende vermogensniveaus, waarmee ‘ie in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Ook de topsnelheid is waanzinnig: 328 km/h.

De R8 Spyder is voorzien van een elektrisch bedienbare stoffen kap die in slechts enkele seconden geopend en gesloten kon worden. Zoals te verwachten van een premium sportauto van Audi, is de R8 Spyder uitgerust met geavanceerde technologische snufjes, zoasl het Virtual Cockpit-dashboard en MMI-infotainmentsysteem.

De dakloze sportwagen zal keurig staan op de oprijlaan van zijn “droomwoning” met een overdekt zwembad, een thuisgym en een voetbalveldje.