Als iemand een gave heeft om alles te laten rijmen, dan is het Donnie wel. Als product van een Zweedse vader en Nederlandse moeder heeft Donald Scloszkie hilarische nummers gemaakt, maar zit hij tegenwoordig ook in allerlei tv-programma’s. Maar als u hem wil boeken, aan wat voor bedragen moet u dan denken? Pure Luxe heeft het uitgezocht.

Populariteit van Rapper Donnie

Via Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig (DJVT) kwam Donnie, bijgenaamd ‘De Fenomeen’, bij het platenlabel Magnetron Music. Zijn eerste uitgave onder de naam Donnie was de mixtape Leipie van het plein, die in 2014 verscheen. Daarvoor had hij al eerder samengewerkt met onder anderen Lange Frans onder de artiestennaam Young Kermit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARADONNIE (@maradonnie)

In 2015 bracht Donnie samen met Vieze Fur Koud Als ik je zoen uit als soundtrack van de film Prins, geregisseerd door Sam de Jong, waarin hij ook een kleine rol speelde als “Rudy”.Later dat jaar verscheen Donnies eerste album, Mannelogie. Met latere releases als Tuinslang, Barry Hayze, Snelle Planga, Frans Duits’ en Snap Je veroverende hij zijn plek in de charts. Ook maakte hij een hit met Frans Bauer, alias de stacksjouwer, genaamd Geen Centen, Maar Spullen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARADONNIE (@maradonnie)

Hoewel Donnie het ooit wilde maken als kok, bereidt hij nu voornamelijk pakkende hits. Die ambitie is hij echter niet helemaal uit het oog verloren, want de 28-jarige Amsterdammer heeft zijn eigen vegan-kookshow gehad op de NPO. Ook heeft u ‘m voorbij kunnen zien komen als Koning TOTO van de aanbieder van sportweddenschappen.

Gage

Donnie is beschikbaar voor optredens in clubs, poppodia, besloten evenementen én festivals, waardoor zijn gage varieert per show. Wel is er een richtprijs, volgens Artist Booking is dat in. Donnie’s geval € 17.750 per half uur, exclusief 7% Buma muziekrechten (indien van toepassing).