Steven Gerrard heeft gedurende zijn actieve voetballoopbaan de harten van menig voetbalfan gestolen. De Liverpool-clublegende heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op het spel en probeert dezelfde invloed te maken als trainer. Niet in Europa, want Stevie G heeft een lucratief contract getekend bij Al Ettifaq in Saudi-Arabië.

De Liverpool-legende die luistert naar de naam Steven Gerrard

Gerrard werd geboren op 30 mei 1980 in Whiston, Merseyside, Engeland. Hij begon zijn jeugdcarrière bij Liverpool FC en brak uiteindelijk door in het eerste elftal in 1998. Met zijn uitzonderlijke techniek, kracht en leiderschap werd hij al snel een cruciaal onderdeel van het team. Gerrard stond bekend om zijn veelzijdigheid en was in staat om op verschillende posities te spelen, maar hij excelleerde vooral als middenvelder.

Gedurende zijn 17 jaar bij Liverpool groeide Gerrard uit tot een écht clublegende. Hij droeg het beroemde shirt met nummer 8 en speelde in meer dan 700 wedstrijden, waarin hij 186 doelpunten maakte. Hij leidde Liverpool naar vele successen, waaronder de UEFA Champions League-overwinning in 2005, waarin hij een cruciale rol speelde in de finale tegen AC Milan.

Na zijn vertrek bij Liverpool in 2015 ging Gerrard nog een jaar spelen voor LA Galaxy in de Major League Soccer (MLS) voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Hoofdtrainer bij Al Ettifaq

In 2018 begon Gerrard aan een nieuwe fase in zijn carrière als trainer. Hij werd aangesteld als coach van de jeugdacademie van Liverpool en kreeg al snel de kans om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Zijn succesvolle aanpak en vermogen om jonge talenten te inspireren trokken al snel de aandacht van andere clubs.

In 2021 werd hij benoemd tot hoofdtrainer van Rangers FC in Schotland. Onder zijn leiding won Rangers de Schotse Premier League-titel in het seizoen 2020-2021, na een dominant seizoen waarin ze ongeslagen bleven. Het bracht hem vervolgens naar Aston Villa, maar in juli van dit jaar nam Gerrard een nieuwe uitdaging aan door te tekenen bij Al Ettifaq in Saudi-Arabië. De transfer naar het Midden-Oosten markeert een opwindend hoofdstuk in zijn trainerscarrière.

Onverwachte wending

Met zijn voetbalkennis, leiderschap en winnaarsmentaliteit zal hij van onschatbare waarde zijn voor Al Ettifaq en hun ambities om titels in de wacht te slepen. De club heeft Gerard vastgeleged tot 30 juni 2025 en volgens Sporting News zal hij zo’n € 9,5 miljoen per jaar verdienen.

Het kan zeker een onverwachte wending genoemd worden, want in juni sloeg hij een aanbod van de club af.“Ik was daar uitgenodigd om naar een mogelijk aanbod te kijken, wat ik deed, ik heb dat de afgelopen dagen geanalyseerd. Maar zoals we er nu voorstaan, ga ik niet op dat aanbod in.” Het is duidelijk dat de 43-jarige van gedachten is veranderd.