Het iconische Italiaanse automerk zijn rijke erfgoed en grenzeloze innovatie opnieuw samengebracht in de adembenemende Ferrari Daytona SP3. Deze exclusieve creatie is een eerbetoon aan de tijdloze Ferrari 365 GTB/4 “Daytona” en dompelt liefhebbers en rijken onder in een wereld van onvergetelijke ritten en de verfijning van een nieuw tijdperk.

Ferrari SP3

Slechts enkele gelukkigen zullen het privilege hebben om een SP3 te bezitten, aangezien Ferrari slechts 599 exemplaren van deze schoonheid zal produceren, maar in ieder geval één Nederlander mag zich rijk rekenen met dit exemplaar. Volgens Autoblog komt de geel-zwarte Italiaan – afgebeeld op foto’s – in dit artikel op Nederlandse platen.

Ferrari Daytona SP3-02

Net zoals bij andere speciale modellen als de Ferrari SP1 en SP2, kan niet zomaar iedereen met diepe zakken bij Ferrari aankloppen voor een Sp3. DezeFerrari neem je niet, die krijg je. Voor een bedrag van minstens € 2,2 miljoen welteverstaan. Maar dan heeft u wel de sleutels van de ‘Most Beautiful Supercar’, volgens het Festival Automobile International.

De beperkte productie, samen met de krankzinnige vraag, heeft geleid tot torenhoge prijzen. Maar dat alles neemt niet weg dat de op de LaFerrari geïnspireerde SP3 een lust voor het oog is. Het prachtige exterieur vangt de essentie van klassieke sportwagens en combineert deze met moderne elementen: vloeiende lijnen, scherpe contouren en uitgebalanceerde proporties.

Baanbrekende prestaties

De Ferrari Daytona SP3, met zijn imposante open-top configuratie, wordt aangedreven door een machtige 6,5-liter V12-motor. Deze motor produceert een verbijsterende 800 pk. Met een koppel van 700 Nm sprint de SP3 van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden.

Ferrari Daytona SP3-02