De Amerikaanse actrice Halle Berry stapte in 2016 uit het huwelijksbootje met haar toenmalige man, de 57-jarige Franse acteur Olivier Martinez. Ondanks dat de echtverbintenis slechts een paar jaar duurde, zal het haar duur komen te staan. De Oscarwinnares moet haar ex-man namelijk $ 8.000 per maand aan kinderalimentatie overmaken.

Scheiding van Halle Berry en Olivier Martinez

Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De scheidingsprocedure was een lastig kluif, want de twee konden het jarenlang niet een worden over de voogdij van hun twee kinderen. Ook kwam ze niet uit een bedrag voor de kinderalimentatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry)

Inmiddels zijn de twee het kennelijk eens met elkaar geworden. Berry ziet haar kids iedere week van maandag tot woensdag, terwijl de Franse acteur woensdag tot en met vrijdag. De weekenden worden onderling afgewisseld. Maar daar is de kous nog niet mee af.

Het meest spraakmakende onderdeel van de zaak, heeft alles te maken met alimentatie. Naast de gedeelde voogdij, heeft Berry ermee ingestemd dat ze Martinez $ 8.000 per maand betaald kinderalimentatie. Volgens People zal ze hem daarbovenop ook nog eens “4,3% van elk inkomen dat ze boven de $ 2.000.000 ontvangt” als aanvullende steun betalen.

Turbulent liefdesleven van de Amerikaanse

Halle Berry, actrice, voormalig fotomodel en filmproducent, geboren op 14 augustus 1966 in Cleveland, heeft een turbulent liefdesleven. Haar eerste romance vond ze in honkballer David Justice, met wie ze in de jaren ’90 trouwde. Vervolgens wisselde ze hem in voor zanger Eric Benét, totdat ze Olivier Martinez ontmoette. Ook heeft ze een dochter met model Gabriel Aubry, maar hem gaf ze nooit het ‘ja-woord’.