Jacqueline Siege speelde in 2021 de hoofdrol in de documentaire ‘The Queen of Versailles’. Met zo’n bijnaam verwacht u uiteraard iemand die weelderig leeft. Nou, u heeft gelijk. Sterker nog: de Amerikaanse socialite leeft zo’n decadent leven, dat ze zelfs een coupé uit een privéjet in haar woonkamer heeft.

Het weelderige bestaan van Jacqueline Siege

Siege is niet selfmade, maar heeft haar fortuin gevonden in haar echtgenoot David Siegel. Deze in Florida gevestigde zakenman is 88 jaar oud, voerde in 2002 campagne met voormalig president George W. Bush en is onder meer de eigenaar van timeshare-resortbedrijf  Westgate Resort. Met zijn enorme vermogen is het onderhouden van zijn lieftallig vrouw en hun achter kinderen een fluitje van een cent.

Ook hij komt aan bod in de The Queen of Versailles, een Amerikaanse documentairefilm uit 2012 van Lauren Greenfield. De film volgt Jackie Siegel en David Siegel en hun familie, terwijl ze druk in de weer zijn mer de bouw van het zogenoemde huis van Versailles, het grootste en duurste eengezinshuis in de Verenigde Staten.

Het betreft een kast van een huis in de Amerikaanse stad Orlando met 13 slaapkamers, vijf keukens, een garage met ruimte voor 35 auto’s, een balzaal en een eetzaal met ruimte voor 150 gasten. Het zal niet als een verrassing komen dat de bouwprocedure zo’n 20 jaar in beslag heeft genomen.

Elke dag kaviaar in de privéjet

Kennelijk is het nooit genoeg bij huize Siegel. Want waarom zou Jackie anders een replica van de cabine van een privéjet in een van haar woonkamers laten implementeren?

“Heb je wel eens zo’n dag waarop je zin hebt in kaviaar en je het gevoel hebt dat je in een privéjet kaviaar wilt eten, maar geen zin hebt om je huis te verlaten? Ik heb daar de oplossing voor!”, zegt ze in een video op TikTok. Later moet ze bekkenen dat deze privéjet geen onderdeel uitmaakt van het meubilair, maar geplaatst is voor een evenement in het huis.  “Hoewel ik graag privé vlieg en elke dag kaviaar zou willen eten, is David het daar niet mee eens.”

@therealqueenofversailles A livingroom jet and caviar! #queenofversailles #jackiesiegel ♬ original sound – jackiesiegel