Toen deze blauwe McLaren Senna in 2017 werd onthuld, kon dat rekenen op gefronste wenkbrauwen. Hij was extravagant (té, volgens sommigen), was felblauw én droeg de naam Senna, vernoemd naar de legendarische wijlen Formule 1-coureur Ayrton Senna, als eerbetoon aan zijn succes dat hij in de jaren 1988 tot 1993 had met het Formule 1-team van McLaren. De sportwagen viel echter gelijk in de smaak bij de bekende Britse YouTuber Shmee150, een fervent autoliefhebber.

YouTuber Shmee150 zet extravagante McLaren Senna in de verkoop

Shmee150, de YouTube-naam van Timothy John Burton, is een 35-jarige Britse autovlogger uit Londen. Zijn YouTube-kanaal heeft meer dan twee miljoen abonnees en hij staat bekend om zijn enthousiaste video’s over de meest exotische bolides en video’s waarin hij zijn eigen autocollectie, die naast de Senna onder meer een Alfa Romeo 12C, McLaren 650S en een McLaren 675LT (coupé en Spider) omvat, onderhoudt en gebruikt. Hij bezit momenteel zo’n 15 auto’s van het sportieve segment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim – Shmee (@shmee150)

Het is in het verleden vaker voorgekomen dat de YouTuber één of meerdere van zijn sportieve bolides van de hand doet. Dat gebeurde eerder al met onder meer een Ferrari FF, een Porsche 911 GT3, een klassieke Mini en een Morgan 3-Wheeler. De McLaren Senna van de Brit is nu dus de volgende in dat rijtje. De beoogde vraagprijs liegt er niet om: £ 695.000, omgerekend zo’n € 800.000. Die hoge prijs komt vooral door de exclusiviteit. Van deze Senna zijn er slechts 500 gemaakt.

Een krachtige 4.0-liter twin-turbo V8-motor

Voor die prijs krijgt de gelukkige koper naast de exclusiviteit nog meer terug, zoals een krachtige 4.0-liter twin-turbo V8-motor die maar liefst 800 pk en 800 Nm koppel levert. Met een gewicht van slechts 1.181 kilogram schiet de Senna van 0 naar 100 kilometer per uur in 2.8 seconden. Het accelereren stopt pas bij de 335 kilometer per uur.

De satijnblauwe wagen verkeert volgens de aanbieder in uitstekende staat. Dat is in het verleden wel eens anders geweest: een aantal jaar geleden werd hij met de Senna aangereden op de snelweg. De schade was aanzienlijk door scheuren in de vele carbon onderdelen van de auto. Zelfs de complete deur moest vervangen worden. De reparaties zijn officieel door McLaren uitgevoerd. Bekijk de advertentie van deze satijnblauwe krachtpatser hier.

McLaren Senna
McLaren Senna