De acteur en presentator wist niet wat hem overkwam toen zijn telefoon overstroomde met berichtjes. Broekman’s boot zou in vuur en vlam staan middenin de Amsterdamse gracht. Een groot deel van zijn boot is beschadigd. Een flinke teleurstelling, gezien hij er een hoop werk in had gestoken.

Boot van Manuel Broekman afgebrand

De bonte boot van Manuel Broekman heeft het weekend helaas niet heelhuids overleefd. Een zwerver vond de boot een ideale plek om een barbecue te houden. Echter bleek dit toch geen succes: Het feest eindigde met het vuur die oversloeg op de boot, waarna het hele vaartuig in lichterlaaie stond.

Broekman zat bij een voorstelling in het DeLaMar Theater toen het incident zich plaatsvond. “Toen begon mijn telefoon te trillen. Zoveel berichten, niet normaal. Dan denk je meteen aan het allerergste, dat er iemand dood is of zo. Dat viel gelukkig mee, het was de boot,” vertelt Broekman tegen De Telegraaf. “Maar als je dat dan met eigen ogen ziet, is het wel even slikken.” Hij vertelt dat hij er in de afgelopen zeven jaar heel veel uren aan werk in heeft gestoken om de boot in de goede staat te krijgen. Daarnaast was de boot ook niet verzekerd. “Een polis voor een boot is al lastig, helemaal als die in het centrum van Amsterdam ligt.”

Meer boten slachtoffer

Buurtbewoners zijn al eerder op Manuel Broekman afgestapt om hem te waarschuwen dat hij zijn boot in de gaten moet houden. Het blijkt een trend te zijn in Amsterdam voor daklozen om boten te kraken. “Dan doen ze of die van hen zijn en voor vijf euro per nacht worden die soort van verhuurd aan een andere dakloze.”

Het schijnt niet de eerste keer te zijn geweest dat een zwerver van Broekman’s boot gebruik heeft gemaakt, echter was het deze keer raak toen er één besloot er een barbecue te houden. “Een dag na de brand hoorde ik van iemand die hetzelfde was overkomen, maar dan met een polyester bootje. Dat is natuurlijk helemaal verloren gegaan. Ik mag niet eens klagen dus, maar het is dood- en doodzonde.”

Het onderzoek van de politie naar de dader van deze brand is nog in volle gang. Echter ziet de politie het somber in. Broekman is teleurgesteld, gezien hij weer opnieuw kan beginnen met het opknappen van de boot. “Gelukkig is de motor nog intact en de bedrading ook, voor het grootste deel. Maar het wordt een hele klus om er volgend jaar weer mee te kunnen varen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manuel Broekman (@manuelbroekman)