De Britse Luke Desmaris is het onderwerp in een opzienbarende video die is verschenen op TikTok. De miljonair parkeert zijn bolide namelijk overal en nergens, en beweert de dubbele gele lijnen te gebruiken als “VIP-parkeerplaats”. Boetes interesseren hem niet, zo zegt hij zelf.

De 27-jarige Luke Desmaris

De 27-jarige Luke Desmaris, afkomstig uit Chelmsford – een stadje in de buurt van Londen – verdiende zijn miljoenenvermogen door te traden. Naar eigen zeggen verdient hij inmiddels £ 100.000, omgerekend € 114.703, per maand. Desmaris beweert daarnaast ook een woning van € 1,5 miljoen te bezitten in Londen. De Brit is vooral bekend van zijn YouTube-video’s, waarin hij meermaals aangeeft dat het “niet moeilijk is om € 30.000 per maand te verdienen”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mr Luke desmaris (@luke_desmarisfx)

Desmaris parkeert zijn BMW M4 te pas en te onpas op plekken waar dat niet mag, aangegeven middels een dubbele gele lijn. Hierdoor heeft Desmaris alleen vorig jaar al 100 boetes gekregen, die hem in totaal € 7000 kostten. Desmaris beweert dat parkeren op een dubbele gele lijn “tijd bespaart”.

De video op TikTok ging viraal

In de ietwat controversiële video op TikTok is te zien dat Desmaris zijn grijze BMW M4, ter waarde van zo’n € 90.000, nonchalant parkeert op een door hem genoemde “VIP-parkeerplaats”. In de video loopt Desmaris eerst het Londense Harrods hotel, en vervolgens het Middle Eight Hotel uit, waarna hij naar zijn BMW loopt. Beide hotels zijn goed voor zo’n € 1000 per nacht.

De gele boetes á € 65 per stuk vallen gelijk in het oog op zijn voorruit. Hierna zegt de voice-over: “Arme mensen zien een boete, maar ik zie het als VIP-parkeren”. Hierna is te zien dat Desmaris’ voertuig wordt weggesleept. Hij rechtvaardigde de stunts door te zeggen dat “parkeren in Londen een regelrecht drama is”. Over de boetes zegt Desmaris: “Ik begon met het krijgen van hier en daar een paar boetes toen ik het goed begon te doen. Maar dat maakt niet uit. Geld maakt niet uit”, zo zegt hij stellig.

Bekijk de video hieronder:

@mrlukedes

VIP parking #rich #foryoupage

♬ AirplaneMode – BONES