Connie Witteman is een bekend gezicht in het reservaat Amsterdam-Zuid. De 72-jarige zangeres won onlangs een rechtszaak van één van haar exen, waardoor ze de rechtmatige eigenaar werd van een extra 15 panden. Haar pareltje op de P.C. Hoofdstraat stond tot voor kort in de verhuur op Funda, maar die advertentie is offline gehaald.

Huurpand van Connie Witteman op de P.C. Hoofdstraat

Haar turbulente liefdesleven is breed uitgemeten op social media. Maar naast haar carrière in de entertainmentbranche heeft dit haar behoorlijk wat kansen opgeleverd. Samen met onder meer haar ex Eugene van Dun en coffeeshop The Bulldog-oprichter Henk de Vries was Witteman actief op de vastgoedmarkt.

Connie Witteman-01

Foto: Funda | Bekende Buren

Met Van Dun had ze bijvoorbeeld een lucratieve constructie opgezet. Connie nam de aanschaf van panden voor haar rekening, zodat Eugene, de eigenaar van een bouwbedrijf, de verbouwing kan doen. Connie vond na de scheiding dat zijn de rechtmatige eigenaar was, maar Eugene was het daar niet mee eens en besloot een rechtszaak aan te spannen. Ook in hoger beroep kreeg Witteman haar gelijk, waardoor ze 15 pandjes rijker is en haar ex, die moet zijn verlies nemen.

Het inrichten van woningen is haar duidelijk op het lijf geschreven. Ook haar pand op de exclusieve winkelstraat de P.C. Hoofdstraat is voorzien van een Witteman-sausje. Eerder dit jaar besloot ze haar gemeubileerde pand te huur aan te bieden voor € 8.500 per maand. Daarbovenop komt nog eenmalige waarborgsom van € 17.000. De waarborgsom mag maximaal drie maanden kale huur zijn.

Minimaal een jaar huren

De maisonnette heeft een woonoppervlakte van 190 vierkante meter en drie kamers, waaronder twee slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen. De woonkamer heeft hoge ramen met uitzicht op het Vondelpark, terwijl een B&O muzieksysteem de toon zet. De auto kan worden geparkeerd in ondergelegen parkeergarage.

Foto: Funda | Bekende Buren

Een ruim pand op deze straat kost sowieso een godsvermogen, maar de € 8.500 die Witteman maandelijks probeerde op te stijken bleek iets te ambitieus. Of er speelt iets anders, maar feit blijft dat er nog geen huurder(s) inzit. Oh, en Witteman heeft bovendien nog een extra voorwaarde die het hele proces niet vereenvoudigd. De huurder moet namelijk ‘minimaal’ een jaar huren. Dat betekent dat diegene in totaal € 102.000 over zou moeten hebben om hier een jaar te leven.