Duncan Laurence, wie kent hem niet? De zanger verwierf internationale bekendheid met zijn Songfestival-winst in 2019 en stapte onlangs in het huwelijksbootje met zijn Amerikaanse vriend Jordan Garfield. Rozengeur en maneschijn dus voor de geboren Spijkenisser, en dat wordt bekroond met de aanschaf van een luxe appartement net buiten het centrum van Amsterdam.

Duncan Laurence groeide uit tot nationale held na historische Songfestival-winst

Duncan Laurence, pseudoniem van Duncan de Moor, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland, alwaar hij het wist te schoppen tot de halve finale. Even volgde een periode van relatieve radiostilte rondom de zanger, alvorens in januari 2019 werd bekendgemaakt dat hij Nederland zou vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in mei van datzelfde jaar in Tel Aviv. Hij werd met zijn zelfgeschreven en gecomponeerde nummer Arcade voorgedragen aan de selectiecommissie door zangeres Ilse de Lange, met wie Laurence na zijn The Voice-deelname contact had gehouden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duncan Laurence (@itsduncanlaurence)

Dat leidde tot veel kritiek wegens zijn onervarenheid, maar dat verdween als sneeuw voor de zon toen de diepzinnige muzikale compositie als eerste eindigde bij de bookmakers. Die hadden een keer gelijk, en Laurence won op overtuigende wijze en wist af te rekenen met mede-favorieten Italië en Zweden. De Songfestival-winst betekende voor Nederland de eerste in 40 jaar.

Tegenwoordig componeert en zingt Laurence nog altijd – hoewel zijn reputatie allesbehalve brandschoon is. Hij was namelijk mede verantwoordelijk, in de rol van naar eigen zeggen ‘creative director’, met het opdragen van Mia Nicolai en Dion Cooper voor het Songfestival 2023. De twee onervaren pupillen faalden opzichtig en wisten niet tot in de finale te geraken. Het leverde Laurence veel kritiek op, vooral vanwege zijn rol en houding achteraf.

Laurence slaat tonnen stuk op luxueus Amsterdams appartement

Toch hoeft de 29-jarige zich geen zorgen te maken. Nadat hij recent trouwde met zijn vriend en tevens muzikant Jordan Garfield, kopen de twee nu een stulpje in onze pittoreske hoofdstad. Volgens Bekende Buren betaalde Laurence € 805.000 – waarvan € 150.000 aan eigen geld – voor zijn nieuwe stulpje, € 55.000 boven de vraagprijs van € 750.000. Hij liet er een hypotheek op vestigen van € 655.000.

Appartement Duncan Laurence

Voor dit geld krijgt het kersverse bruidspaar een luxe driekamerappartement met een woonoppervlak van 72 m². In de woning zijn onder meer twee slaap- en twee badkamers te vinden. Verder is er een mooie open keuken met kookeiland te vinden, die daarnaast voorzien is van de nodige inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer zijn er openslaande deuren die toegang geven tot het op het zuiden gelegen riante dakterras. Het gehele appartement is voorzien van comfortabele vloerverwarming.

Appartement Duncan Laurence

Tot slot ligt Koninklijk Theater Carré om de hoek en is het centrum op slechts vijf minuten fietsen. Bekijk meer foto’s op de site van Bekende Buren.