In 2017 had Lucia Forseth geen dak boven haar hoofd, maar dat is tegenwoordig wel anders. Terwijl ze amper geld had om te besteden besloot ze haar geluk te testen door een kraslot aan te schaffen. Een levensveranderende keuze, want tot haar verbazing won ze maar liefst $ 5 miljoen, omgerekend circa € 4,7 miljoen.

Voormalige dakloze maakt het jaar van haar leven mee

Hoewel Forseth een aantal jaren gelden dakloos raakte, was 2023 ongetwijfeld het beste jaar uit haar leven. Naast het winnen van de loterij behaalde ze haar associate degree en stapte ze in het huwelijksbootje. “Je denkt nooit dat je een kans maakt om het te winnen. Het is gewoon willekeurig. Toen ik nog maar zes jaar geleden dakloos was, had ik nooit gedacht dat het iemand als ik zou overkomen”, vertelde de vrouw uit Californië tegen California Lottery.

Nadat ze had getankt bij een Walmart stapte ze een verkooppunt binnen, sloot haar ogen en koos een willekeurig kraslot uit. “Ik dacht eerst dat ik een gratis ticket had gewonnen, maar ik checkte en er stond dat ik $ 5 miljoen had gewonnen.

“Ik heb maar één kaartje gekocht”

Volgens CNN was de kans 1 op 3.088.854 dat Forseth het miljoenenbedrag zou winnen. Blijkbaar zijn wonderen de wereld nog niet uit, zal ze gedacht hebben. Forseth is echter niet de enige gelukkige, want California Lottery heeft dit jaar al drie keer $ 5 miljoen weggegeven aan kraslot-krabbers.

Wat gaat ze met het geld doen? Nou, zoals de meeste winnaars, begint het met het kopen van een huis. Vervolgens wil ze haar winst gaan investeren, maar ze moet eerst vast nog even bijkomen van het nieuws, voordat ze weet waarin. Gelukkig bieden aanbieders van krasloten en loterijen meestal eerste hulp aan voor loterijwinnaars, aangezien niet iedereen met dit soort bedragen om kan gaan.

Forseth heeft benadrukt dat ze voor de rest geen interesse heeft om met de media te spreken over haar gigantische winst.