De Bugatti Divo is een hypercar in beperkte oplage, geproduceerd door de Franse fabrikant van luxe auto’s Bugatti. Het model werd in augustus 2018 onthuld tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance-evenement in Californië en was vrijwel direct uitverkocht. Echter staat er nu één van de slechts 40 eenheden wereldwijd te koop in Rotterdam.

Krachtige en exclusieve Bugatti Divo

De Divo, vernoemd naar de Franse coureur Albert Divo, is gebaseerd op het Bugatti Chiron-platform en wordt aangedreven door dezelfde 8,0-liter W16-motor met quad-turbocompressor. Hij produceert 1.500 pk en 1.600 Nm koppel, waardoor hij in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De Divo is elektronisch begrensd op een topsnelheid van 380 km/u (236 mph), wat iets lager is dan de topsnelheid van de Chiron.

In tegenstelling tot de Chiron is de Divo ontworpen met een sterke focus op handling en aerodynamica. Hij beschikt over een agressieve en aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie die meer neerwaartse kracht genereert voor verbeterd bochtenwerk en stabiliteit bij hoge snelheden.

Bugatti kondigde aan dat er slechts 40 exemplaren van de Franse hypercar zouden worden geproduceerd, en ze waren allemaal kort na de onthulling uitverkocht. De beperkte productieaantallen en exclusiviteit dragen bij aan de hoge waarde en vraag onder verzamelaars.

Divo te koop bij Rotterdamse autodealer

De Bugatti Divo is een van de duurste en meest exclusieve auto’s ter wereld. Alleen geselecteerde klanten hadden tijdens de release kans op één van de slechts 40 eenheden van de gelimiteerde Divo aanschaffen met een prijskaartje van € 8 miljoen. Aanzienlijk meer dan Bugatti Chiron vanwege de beperkte productie en het op maat gemaakte ontwerp.

Bugatti Divo

Het in Rotterdam gevestigde Khan Exclusive heeft een advertentie geplaatst van de Divo op luxe marktplaats JamesEdition. Het exemplaar is gloednieuw, maar een vraagprijs wordt ons helaas bespaard. Die is namelijk op aanvraag. Belangstellende moeten in ieder geval rekening houden met nagenoeg € 8 miljoen.

Bugatti Divo