Het voetbaluniversum is op zijn kop gezet door de meest spraakmakende transfer van het decennium: de overstap van Lionel Messi van jeugdclub FC Barcelona naar het Inter Miami CF van David Beckham. Deze historische deal, die wereldwijd de aandacht heeft getrokken, markeert een opmerkelijke wending in het voetbalhoofdstuk van de Argentijnse voetballegende. Ook in de VS is het Messi-effect duidelijk aantoonbaar.

Transferovereenkomst bij Inter Miami CF

Na zo’n beetje zijn hele bestaan bij FC Barcelona te hebben doorgebracht, een periode waarin hij zichzelf heeft gevestigd als een van de grootste voetballers aller tijden, plus een seizoen bij Paris-Saint Germain, besloot Lionel Messi om een stap te zetten naar de Major League Soccer (MLS).

De MLS heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en heeft enkele van ’s werelds meest iconische spelers aangetrokken. Messi’s aanwezigheid zal ongetwijfeld de interesse en de kwaliteit van de competitie vergroten.

Invloed van Lionel Messi

Buiten het veld zal Messi’s aanwezigheid ook aanzienlijke commerciële kansen met zich meebrengen. Zijn wereldwijde aantrekkingskracht en status zullen Inter Miami helpen om hun merk te versterken en hun aanwezigheid te vergroten, niet alleen in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld.

Voor Inter Miami CF betekent de aankomst van Messi een enorm opwaartse impuls. De club, mede-eigendom van David Beckham, heeft sinds zijn oprichting in 2020 gestaag aan naamsbekendheid gewonnen, maar Messi’s komst heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de ambities van de club. De stadion zitten stijf uitverkocht voor elke wedstrijd waarin Messi speelt, en de merchandising en sponsordeals stegen naar nieuwe hoogten.

Fans van de club FC Dallas betalen doorgaans een gemiddelde prijs van $ 45 om een ​​thuiswedstrijd bij te wonen. Maar de gemiddelde aankoopprijs voor een kaartje voor de wedstrijd van 6 augustus tegen het Inter Miami van Lionel Messi is $864. Oftewel een stijging van 1.820 %.