De SLS AMG is een indrukwekkende creatie van de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz en staat alom bekend als een icoon van ongeëvenaarde prestaties en tijdloze stijl. Eén exemplaar van dit gestroomlijnde model, voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010, is op te pikken bij overheidsinstantie Domeinen Roerende Zaken.

De legendarische en populaire Mercedes-Benz SLS AMG

Bij het ontwerpen van de SLS AMG liet Mercedes-Benz zich inspireren door zijn legendarische voorganger, de 300SL Gullwing uit de jaren ’50. De SLS AMG nam de kenmerkende vleugeldeuren over, wat niet alleen een eerbetoon was aan de rijke geschiedenis van het merk, maar ook een onmiskenbaar kenmerk werd van het model zelf. Met zijn lange motorkap, gedrongen silhouet en karakteristieke vleugeldeuren wist de SLS AMG op te vallen in de menigte en de aandacht te trekken van autoliefhebbers over de hele wereld.

Onder de motorkap van de SLS AMG schuilt een krachtige 6.2-liter V8-motor, die een verbluffende vermogensafgifte levert. Met een vermogen van meer dan 570 pk en een koppel van 650 Nm, kan deze achterwielaangedreven supercar accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden.

Mercedes-Benz SLS AMG-01

Naast zijn onverschrokken prestaties was de SLS AMG ook uitgerust met geavanceerde technologische functies die de rijervaring naar een hoger niveau tilden. Het lichtgewicht aluminium spaceframe zorgde voor een uitstekende gewichtsverdeling en stijfheid, waarmee ‘ie flink uitblonk op het circuit.

In beslag genomen SLS AMG aangeboden door DomeinenRZ

Sinds zijn lancering is de Mercedes-Benz SLS AMG al snel uitgegroeid tot een gewild verzamelobject voor autoliefhebbers en verzamelaars. Des te specialer dat er opeens een verscheen op de website van DomeinenRZ. Autblog ontdekte dat dit exemplaar uit 2012 afgelopen jaar in beslag werd genomen uit een woonwagenkamp, “in het kader van afpakken van mogelijk crimineel vermogen”, aldus de politie. Ook zijn er negen aanhoudingen verricht en drugs, waaronder crystal meth, meegenomen, evenals vuurwapens, munitie, diverse luxe goederen en grote hoeveelheden contant geld.

Enfin. De Duitse sportbak is voornamelijk zwart, met contrasterende gele remklauwen, terwijl er voor het interieur is gekozen voor zwart-ivoor. De auto heeft een kilometerstand van 61.163 km en heeft de nodige cosmetische schade opgelopen. Of het een goede deal is? Afhankelijk van de prijs, die is namelijk niet bekend. In het jaar van de aflevering had de auto een nieuwprijs van €296.730, dus houd daar een beetje rekening mee.

Belangstellenden kunnen hier contact op nemen met DRZ.