Koru. Zo werd het nieuwe, door het Nederlandse Oceanco gebouwde superjacht, van Amazon-miljardair Jeff Bezos genoemd. De op twee na rijkste man ter wereld heeft een vermogen van $ 157 miljard, maar deelt ook graag. Weliswaar voornamelijk met andere rijken. Zo zijn ondertussen diverse supersterren aan boord van zijn glinsterende zeiljacht geklommen.

Het superjacht van 127 meter dobbert momenteel rond in de Middellandse Zee, de zee waar het hoogste verkeersvolume in de afgelopen vijf jaar is waargenomen, zo blijkt uit BOATPro’s Global Fleet Tracker.

Jeff Bezos

Ondanks dat Bezos de liefde heeft gevonden in de vorm van Lauren Sánchez, is zijn nieuwe superjacht veel te groot voor alleen hun twee. Daarom nodigen ze regelmatig vrienden uit om met hen te genieten van de meest waanzinnige plekjes die de Middellandse Zee te bieden heeft.

Illustere gastenlijst van Koru

De nieuwkomers in de elitekring van Bezos zijn niemand minder dan popsensatie Katy Perry en haar partner Orlando Bloom. Ook Usher heeft met hen door historische havensteden geslenterd, waardoor een met sterren bezaaid ensemble ontstond dat de aandacht van paparazzi en fans trok.

Deze bijeenkomst volgt vlak na een verlovingsfeest voor de kust van Positano aan de illustere kust van Amalfi met een gastenlijst bestaande uit namen als Kris Jenner, Wendi Murdoch, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Andrew Garfield.

Momenteel is het plezierjacht vanaf Mallorca naar de volgende bestemming aan het varen. Wat dat precies is, is nog onbekend, maar zal ongetwijfeld even fraai zijn als de vorige.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

Hoogtepunten van Koru

In mei van dit jaar kon de Jeff Bezos voor het eerst op pad met zijn superjacht naar verluidt ter waarde van $ 500 miljoen. Het hoogste zeiljacht ter wereld met drie masten van 70 meter hoog zit boordevol weelderigheid. Ze biedt plaats aan maximaal 14 gasten, ondergebracht in zeven suites die zijn ingericht met de beste meubels en materialen.

Daarnaast heeft de Koru een eigen wellnesscentrum, een fitnessruimte, een bioscoopzaal en een observatiedek met een adembenemend uitzicht over de oceaan. Een ander opvallend kenmerk van de Koru is de aanwezigheid van een helikopterplatform op het bovendek, dat kan worden omgebouwd tot een buitenbioscoop of een dansvloer.

Support vessel

Koru is bovendien niet alleen, maar wordt vergezeld door een minstens zo indrukwekkende bijboot. Namelijk een 75 meter lang ‘support vessel’, gebouwd door het  Vlissingse Damen Yachting.