Frans Duijts had afgelopen jaar zijn jongensdroom al waargemaakt met het kopen van niet één, maar twee McLarens. Kennelijk heeft de zanger in zijn jeugd ‘Rupsje Nooitgenoeg’ gelezen, want zelfs die Britse bolides zijn niet voldoende om zijn wensen te bekoren. Daarom heeft hij zichzelf getrakteerd op een Ferrari van boven de € 300.000. “Beste Frans, je spreekt al een aardig woordje Frans en Duits maar het wordt nu toch wel tijd om ook een beetje Italiaans te gaan leren.”

Nieuwe Ferrari Frans Duijts

De volkszanger kondigde de aankoop donderdag al aan op social media. “Kan bijna niet slapen…Morgen gaat een jongensdroom van mij werkelijkheid worden…”, schreef hij op Instagram. “Hou mijn socials in de gaten voor de onthulling… iets met 830pk.”

Een Ferrari met 830 pk? Dat kan er maar één zijn. De Ferrari 296 GTB natuurlijk. Hoe ziekelijk dit eigenlijk al is (op een positieve manier), het is slechts een opwarmertje. “Er komt namelijk nog een SF90 cabrio aan”, schrijft hij. “Ook hybride, maar dan nog wat zeldzamer, sneller en exotischer.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Duijts (@fransduijts.official)

Hoewel die naar verwachting pas in 2024 wordt geleverd, heeft Duijts niet te klagen. “Maar wat een droom is dit zeg!”. Dus laten we dit moment even nemen op de 296 GTB in het zonnetje te zetten.

De in 2021 gelanceerde Ferrari 296 GTB wordt aangedreven door een krachtige V6-motor met dubbele turbo’s, maar wat deze sportauto echt onderscheidt, is de samenwerking met een elektrische aandrijflijn. Deze combinatie resulteert naar verluidt in een gecombineerd vermogen van rond de 830 pk, of mogelijk zelfs meer.

Minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten. De Ferrari 296 GTB lijkt deze belofte waar te maken. En dat is niet alles – deze hybride krachtpatser lijkt ook een indrukwekkende topsnelheid te hebben, die de 300 km/u overstijgt. Dit alles terwijl de hybride technologie bijdraagt aan efficiënter brandstofverbruik en verminderde uitstoot.