Bij de term rijtjeshuis denk u hoogstwaarschijnlijk niet aan glamour. Echter zijn er uitzonderingen. In Heemstede staat namelijk een rijtjeshuis in de aanbieding die zeer tot de verbeelding spreekt. Ondanks dat het vastzit aan de buurhuizen, wordt er iets minder dan € 3 miljoen voor gevraagd.

Karakteristiek rijtjeshuis in Heemstede

Deze voormalige blekerij, doordrenkt met historische kenmerken, is met toewijding getransformeerd tot een schitterend woonhuis met een vorstelijke woonoppervlak van ongeveer 499 m².  Ondanks dit zijn de huidige bewoners erin geslaagd een warm en uitnodigend toevluchtsoord te creëren.

Binnen deze unieke residentie wordt de oorspronkelijke industriële allure moeiteloos verenigd met een eigentijdse en luxueuze uitstraling. De hoge plafonds, de stoere bakstenen, de originele raamkaders, de haardplaatsen en de imposante binnendeuren zetten direct de toon.

De keuken en badkamers baden in moderniteit, zij het in perfecte harmonie met de algehele atmosfeer. Elk facet van deze residentie is met zorg en oog voor detail onder handen genomen, wat getuigt van de liefdevolle toewijding van de bewoners door de jaren heen.

Foto: Martijn Vonck

Monumentaal pand leent zich als generatiewoning

Dit monumentale pand wordt momenteel bewoond door drie generaties als een weelderig familiehuis (huisnummer 16+17), met daarbij een zelfstandig appartement (huisnummer 17A). Het huis met zes slaapkamers leent zich uitmuntend voor een generatiewoning, maar biedt tevens een vorstelijk verblijf voor één of twee gezinnen, of zelfs voor de symbiose van werk en wonen.

Gelegen op loopafstand van de statige Heemsteedse Binnenweg en Raadhuisstraat met hun verfijnde boetieks, biedt deze residentie tevens gemakkelijke toegang tot scholen, kinderopvang, de bushalte, het schilderachtige Groenendaalse bos en sfeervolle terrassen. Uitvalswegen richting Amsterdam/Schiphol en Den Haag zijn eveneens eenvoudig en snel te bereiken.

Foto: Martijn Vonck

De fantastische achtertuin op het westen van circa 300 m² verwelkomt zowel zon als schaduw gedurende de dag. De tuin is bereikbaar via de centrale hal met openslaande deuren. Via een schilderachtig pad, omzoomd door een oude moerbeiboom, eiken en vijgenboom, bereikt u een hemelse open en vrijgelegen tuin. Toegang tot deze oase is tevens verzekerd vanuit de keuken en tuinkamer. De tuin biedt een achterom en creëert een uitermate royaal en vrij gevoel.

Dit is een zeldzame kans om te wonen in een luxueuze fusie van geschiedenis en modern comfort. Met een vierkantemeterprijs van € 5.912 kost Blekersvaartweg 16 +17+17A in totaal € 2.950.000.

Foto: Martijn Vonck

Foto: Martijn Vonck

Foto: Martijn Vonck