Kia heeft ongebruikelijke grenzen verlegd met de 11-zits Kia Carnival Minivan. Dit voertuig heeft een evenwichtige mix van stijl, prestaties en functionaliteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor automobilisten die tegelijkertijd veel personen moet vervoeren.

Grand Carnival van Kia

Is de spelersbus kapot, maar moet u een heel voetbalteam, exclusief reserves, naar de tegenstander brengen? De Kia Carnival Minivan biedt oplossing. Met 11 zitplekken heeft u in ieder geval nooit meer ruimte tekort.

De Kia Carnival werd in 1998 op de thuismarkt Korea verkocht als de Carnival, maar Kia koos ervoor om hun minibus de Sedona te noemen voor Amerikaanse klanten. In 2022 werd dit model van Kia gedoopt tot Sedona om beschikbaar te worden voor klanten over de hele wereld.

Nadat de achterste schuifdeur is geopend, kan de linkerstoel op de tweede zitrij worden verplaatst om de toegang tot de derde en vierde zitrij te vereenvoudigen. Vervolgens kan de stoel worden gekanteld, zodat mensen van elk formaat erin en eruit kunnen klimmen.

De hulpstoel kan recht naar beneden worden neergeklapt en zijwaarts tegen de andere stoel worden neergeklapt. Dit creëert een pad in het midden van de stoelen waar iemand langs kan lopen naar de achterste rijen stoelen. De hulpstoelen kunnen zelfs worden neergeklapt en een tafel in het midden worden voor de achterpassagiers.

Nieuwe generatie Carnaval

De nieuwe generatie Kia Carnival werd in juni 2020 aan Koreaanse klanten onthuld met een opwindende exterieurstyling en tal van technische kenmerken. Deze uiterst aanpasbare minivan biedt plaats aan een assortiment aan zitplaatsen, variërend van verstelbare kuipstoelen tot praktische zitplaatsen voor maximaal elf personen.

11 mensen in de auto. Dat roept de nodige vraagtekens op. Om duidelijkheid te scheppen heeft Kia een serie instructievideo’s gemaakt om u wegwijs te maken. Eén daarvan kunt u hieronder bekijken.