Zelfs in deze dure tijden blijven de zogeheten supercars populair. Zo vooral die van Ferrari, die in het tweede kwartaal zo goed verkochten dat ze hun verwachtingen voor de omzet en winst voor heel 2023 naar boven hebben bijgesteld. Dat terwijl 2022 al een recordjaar was voor het merk.

Ferrari heeft 14 % omzetstijging, ondanks minder verkopen

Het Italiaanse automerk heeft wederom een flinke winst geboekt. Zo kwam hun nettowinst in het tweede kwartaal uit op € 334 miljoen, wat een derde meer was dan het eerste kwartaal. Daarmee steeg hun omzet met maar liefst 14 % tot € 1,47 miljard. Dit terwijl er 2 % minder auto’s werden geleverd ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Over het eerste halfjaar van 2023 is de productiedaling 4 procent, zo blijkt uit de cijfers. Vooral in Europa, de Verenigde Staten, China en Taiwan werden veel Ferrari’s verkocht.

Toch spreekt Ferrari dankzij de winstgroei van “uitzonderlijke financiële resultaten”. De sportwagenfabrikant heeft zijn verwachtingen voor de omzet en winst van 2023 verhoogd. Zo verwachtten ze eerst een operationele winst van € 2,18 miljard, maar dat hebben ze inmiddels opgeschroefd naar € 2,22 miljard. Ook de omzetverwachting ging omhoog, tot € 5,8 miljard.

Ferrari Purosangue-03

De gestegen omzet komt vooral voort uit de prijsverhogingen en het relatief meer verkopen van duurdere auto’s en extra uitrusting. Vooral de vraag naar de Ferrari Purosangue – met een prijskaartje van € 390.000 – en de Ferrari 296 GTB was hoog. Ook wist het Italiaanse merk meer geld te verdienen dankzij sponsordeals.

Vorig jaar ook recordjaar voor Ferrari

In 2022 wist Ferrari al recordresultaten in de boeken te zetten. Zo gaf het bedrijf aan dat ze een omzetverhoging van maar liefst 19 % zagen, naar € 5 miljard. Ook de nettowinst steeg met 13 % tot € 939 miljoen. Daarbij verkocht het bedrijf 19 % meer auto’s, met in totaal 13.221 verkopen. Hierbij waren vooral de Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB het meest populair.

De topman van Ferrari, Benedetto Vigna, zei begin dit jaar al dat de recordcijfers uit 2022 een basis zouden vormen voor een nog beter 2023. Uit deze nieuwe cijfers haalt Vigna dus ook zijn gelijk.