In een relatie draait het allemaal om geven en nemen. De ene keer betaalt u zelf een dinertje en de andere keer neemt uw partner de rekening op zich. Maar het moet wel in balans zijn, tenzij het een teken van liefde is. Dan is er niets hand. Waar de meeste koppels met elkaar communiceren en streven naar een gelijkwaardige harmonie, zijn er uitzonderingen, zoals een voormalig koppel uit Canada.

Elke maand een spreadsheet van de kosten van zijn partner

Investeren in de liefde is van levensbelang in een stabiele relatie, maar er zijn grenzen. Grenzen die niet iedereen begrijpt. De ex-vriend van ene Maddy hield namelijk iedere cent bij die hij voor haar uitgaf. Nogal kinderachtig én eeuwig zonde, want inmiddels is het koppel niet meer samen en heeft ze op TikTok, voor de ogen van miljoenen gebruikers, haar verhaal gedeeld.

@maddyblythe Replying to @k here’s what the excel spreadsheets looked like. I am in awe that I was okay with this honestly 😅 #greenscreen ♬ original sound – Money Maddy 💸

We kunnen wel stellen dat de man van de Canadese vrouw Maddy een controlfreak is. Hij noteerde alles, maar dan ook echt alles wat er uitgegeven werd. Van een dinertje tot boodschappen en van een handjevol macarons van $ 6,50 tot een losse banaan.

In een spreadsheet hield hij alle kosten bij en aan het einde van de maand kreeg Maddy dan een overzicht van alle gegevens in haar mailbox met een totaalbedrag dat ze hem schuldig was. “Het leek net alsof ik met mijn baas aan het mailen was”, vertelt Maddy in haar TikTok.

Maddy realiseert zich nu dat een gezonde relatie niet zo werkt

Ze zeggen dat Nederlanders op geld belust en gierig zijn, maar de Canadese partner van Maddy spant de kroon. Dat realiseert Maddy zich inmiddels ook wel, want toen de twee eenmaal een punt achter de relatie besloten te zetten, merkte ze op dat een gezonde relatie absoluut niet op deze manier werkt. Onder de desbetreffende TikTok-video ontvangt ze in ieder geval bijval. Zo schreef iemand: “Het is alsof je in een hotel woont en dit de kosten zijn van je minibar.”