Als u gebruik maakt van valetparking hoopt u op zekerheid, comfort en persoonlijke service, maar helaas is dat niet overal van toepassing. Steeds vaker duiken beelden op van medewerkers die de auto van de eigenaar beschadigen. En jahoor, het is weer eens raak…

Porsche 918 Spyder loopt cosmetische schade op door valetparking-medewerker

Ditmaal moest een peperdure Porsche 918 Spyder eraan geloven. Hoewel de schade mee lijkt te vallen, horen we op de video een snerpend geluid van de voorkant van de sportwagen die ergens tegenaan scheurt. Met een auto ter waarde van tonnen, loopt de schade zonder twijfel hoog op in de kosten.

@malibucars Bro was silent after that one 😭 #car #cars #porsche #918 #porsche918 #supercar #valet #malibu ♬ fukumean – Gunna

Hoewel er voor de rest weinig informatie volstrekt wordt, los van de video, valt op dat de Duitse sportwagen voorzien is van het zogeheten Martini Racing design.

De Martini Racing-look bestaat al enige tijd er bereikte een heuse cultstatus, volgens Porsche. “Meer dan welk ander raceauto-ontwerp dan ook, bereikte de Martini Racing-look in die tijd al snel een cultstatus en is hij nog steeds in zwang”, aldus Porsche. “Martini was tussen 1973 en 1978 al de officiële partner van het Porsche- fabrieksteam. Destijds waren de aantrekkelijk vormgegeven ‘Martini Porsche’ -raceauto’s met hun talrijke overwinningen een middelpunt van gesprek.”

Hybride aandrijflijn met twee elektromotoren

De Porsche 918 Spyder word tot leven gewerkt door middel van zijn hybride aandrijflijn, inclusief twee elektromotoren. De 4.6-liter V8-verbrandingsmotor genereert al indrukwekkende 608 pk en wordt bijgestaan door een elektromotor op de vooras en een op de achteras, die respectievelijk 129 pk en 154 pk toevoegen. Dit resulteert in een gecombineerd vermogen van maar liefst 887 pk en een koppel van 944 Nm.

Met zo’n immense hoeveelheid vermogen onder de motorkap is het geen verrassing dat de Porsche 918 Spyder verbazingwekkende prestaties levert. Vanuit stilstand schiet deze hypercar naar 100 km/u in slechts 2,6 seconden. De sprint naar 200 km/u wordt in minder dan 7 seconden afgelegd en de topsnelheid ligt rond de 345 km/u. Niet eenvoudig om te temmen dus.