De bekende tv-presentator Jeroen Pauw (63) gaf recentelijk aan dat hij wil dat er meer belasting wordt geheven op vermogen. Dit is nogal een opmerkelijk standpunt van Pauw, aangezien hij zelf multimiljonair is en vastgoed verhuurd in Amsterdam.

Jeroen Pauw wil verschil in ongelijkheid inperken

We kennen Hendrik Jan Jeroen Pauw als een televisieman in hart en nieren. Zo is hij al sinds 1979 actief als journalist en presentator, waarbij hij onder andere voor RTL Nieuws en NOVA aan de slag ging. Echter staat Pauw het meest bekend om zijn eigen talkshow, die hij van 2014 tot 2019 presenteerde, genaamd Pauw – daarvoor Pauw & Witteman. Met zijn omvangrijke carrière op tv heeft hij ondertussen ook een mooi vermogen op weten te bouwen.

Echter sprak de multimiljonair zich onlangs uit bij De Oranjezomer over de grote verschillen in inkomen tussen Nederlanders. “Er is een ontzettende tweedeling in het land tussen mensen die veel minder kansen krijgen en mensen die meer kansen krijgen,” zei hij. Pauw vindt dat daar verandering in moet komen. “Natuurlijk is niet iedereen gelijk en dat hoeft ook niet, maar je zou wel willen dat iedereen gelijke kansen krijgt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeroen Pauw (@pauwjeroen)

Pauw hoopt dat het onderwerp ongelijkheid een groot thema wordt in de volgende verkiezingen. Hij zou bijvoorbeeld willen zien dat er meer belasting wordt gerekend op vermogenden. “Je zou kunnen zeggen: doe meer belasting op vermogen en minder op arbeid. Dat gebeurt nu al een beetje, maar dat zou natuurlijk nog veel meer kunnen.”

Uiteraard is het een nobele mening van Pauw, gezien de man volgens de Quote zelf ook een paar miljoenen bezit: in 2019 meer dan € 3 miljoen aan vermogen. Bovendien bezit de man ook nog eens verhuurd vastgoed, bijvoorbeeld één van de Westelijke Eilanden in Amsterdam. Zijn plan om meer gelijkheid te creëeren tussen arm en rijk zou hem zelf dus best wel veel geld kunnen gaan kosten. Toch lijkt hem dat niet af te schrikken.